- advertentie -

politie-, brandweer- en ambulancenieuws uit zeeland

Een 19-jarige Middelburger heeft een boete van bijna 700 euro gekregen voor het in het bezit hebben van verschillende wapens.

Aan de Kanaalweg Westzijde in Veere is afgelopen nacht een schuurtje in vlammen opgegaan. Het werd gebruikt als houtopslag. Ook de omringende bosschages stonden in brand.

Een deel van Sas van Gent heeft gisteravond een uur zonder stroom gezeten bij het ontmantelen van hennepkwekerij aan de Beneluxstraat. De politie was de kwekerij op het spoor gekomen door een melding van wateroverlast.

De hulpdiensten zijn vanmorgen twee keer uitgerukt voor aanrijdingen op de A58. Bij één van die aanrijdingen is een persoon gewond geraakt.

De politie heeft een 54-jarige man uit Terneuzen aangehouden voor een reeks aan woninginbraken. Volgens de politie waren er afgelopen maanden enkele inbraken aan het Oostelijk Bolwerk

In Heinkenszand zijn gistermiddag drie mannen uit Frankrijk opgepakt vanwege een inbraak. Een omstander had rond 15.00 uur gezien hoe in Lewedorp een auto wegreed na een woninginbraak. Volgens de politie was de voordeur opengebroken.

Bij een botsing met een automobilist op de Oud Ferdinandusdijk in Absdale is vanavond een wielrenner overleden. De bestuurder van de auto is aangehouden, meldt de politie. De politie heeft de weg afgezet.

De politie heeft afgelopen nacht in Grijpskerke een 18-jarige man en een 17-jarige jongen uit de gemeente Noord-Beveland aangehouden. De twee hadden een onverzekerde bromfiets met erop een valse kentekenplaat. Ook lag er onder het zadel van de bromfiets inbrekersgereedschap.

Bij de politie zijn nog geen tips binnengekomen over de automobilist die gisteren een wielrenner aanreed in de Zandstraat in Hulst. Een 64-jarige Belg kwam om het leven na een aanrijding met een bestuurder in een grijze Opel.

Een 64-jarige wielrenner uit het Belgische Temse is overleden bij een aanrijding in de Zandstraat in Hulst. De automobilist is na het ongeluk doorgereden in een grijze auto met Nederlands kenteken.