- advertentie -

politie-, brandweer- en ambulancenieuws uit zeeland

RILLAND - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een groep jongeren opgespoord nadat ze in Rilland een reeks kliko's hadden omgegooid. Buurtbewoners zagen de jongeren de ene na de andere kliko omgooien en tipten de politie.

WOUW - Treinreizigers die Zeeland in of uit willen reizen hebben nog tot maandagochtend 5.00 uur vertraging door een ongeluk bij Wouw. Daar is vrijdagochtend om iets voor 7.00 uur een passagierstrein ontspoord na een aanrijding met een dieplader.

COLIJNSPLAAT - Bij een auto-ongeluk op de Eerste Deltaweg bij Colijnsplaat is donderdagavond laat een 30-jarige automobilist uit Oosterland zwaargewond geraakt. De auto botste rond 23.50 uur achterop een camper en kwam in de sloot naast de weg terecht. 

BRESKENS - Bij een vechtpartij tussen vijf mannen op de Oesterput in Breskens is in de nacht van woensdag op donderdag een zwaargewonde gevallen. Het slachtoffer, een 22-jarige man uit Oostburg, werd neergestoken. De ruzie ontstond iets na middernacht.

MIDDELBURG - De politie heeft maandagmiddag in een woning aan de Meanderlaan in Middelburg een wietkwekerij ontdekt. De kwekerij bestond uit tientallen planten, die in vuilniszakken vanuit een bovenwoning naar buiten werden gebracht, waar de versnipperaar al stond te wachten.

MIDDELBURG - Een 14-jarige jongen uit Vlissingen is zaterdag in Middelburg flink toegetakeld door een onbekende. De jongen kreeg aan het einde van de middag uit het niets drie harde klappen in het gezicht, zegt de politie.

NOORDWELLE - Bij een verkeersongeluk op de Recreatieverdeelweg (N652) is vrijdagochtend een bestelbus in de sloot geraakt. De twee inzittenden werden uit het voertuig geslingerd. Beide raakten gewond. Het ongeluk gebeurde in de buurt van Noordwelle. 

ARNEMUIDEN - Een dier dat overstak over de A58, veroorzaakte gisteravond de grote ravage op de snelweg bij Arnemuiden. Een automobiliste botste tegen de vangrail toen ze het dier wilde ontwijken, zegt de politie.

ARNEMUIDEN - Tientallen automobilisten stonden donderdagavond laat klem op de A58 richting Vlissingen na een ongeluk ter hoogte van Arnemuiden. Meerdere auto's kwamen om 22.45 uur met elkaar in botsing bij het viaduct bij het Shell-tankstation.

GOES - De politie heeft woensdag aan het begin van de middag een man aangehouden die ervan verdacht wordt een elektrische fiets te hebben gestolen. De diefstal vond vorige week op de Kolveniershof in Goes plaats, zegt de politie.