- advertentie -

Ambrose Akinmusire

Op 21 april komt de Amerikaanse jazztrompettist Ambrose Akinmusire naar Terneuzen. Hij voert dan samen met talenten van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen werk uit rond het repertoire van zijn laatste album ‘The Imagined Savior is far easier to paint’.

De jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen heeft een coachingproject waarbij van 18 tot 22 april 2017 studenten samen met trompettist Ambrose Akinmusire werken rond het repertoire van zijn laatste album ‘The Imagined Savior is far easier to paint’. Dit repetitieproces resulteert in een zeer beperkt aantal optredens van de studenten, samen met Ambrose. Het allereerste concert in deze reeks vindt plaats bij Porgy en Bess. 

Akinmusire debuteerde in 2011 bij het Blue Note label met ‘When The Heart Emerges Glistening’ en ontving lovende recensies. Met zijn tweede album bracht hij zijn ambitie naar een hoger niveau. Hij componeerde werk dat niet in vakjes is te stoppen en het album eindigde hoog in de ranglijsten. De Volkskrant schreef in 2014 “Vloeiend spel van een van de boeiendste jazzmusici van zijn generatie. De Amerikaanse trompettist Ambrose Akinmusire raakt afwisselend aan klassiek en aan pop, maar als geheel werkt het stijlexperiment wel.” Ambrose Akinmusire groeide op in California waar hij lid werd van het Berkeley High School Jazz Ensemble. Hij werd gevraagd om bij Steve Coleman’s Five Elements aan te sluiten. Op zijn 19e was hij student aan de Manhattan School of Music, vervolgens ging hij naar de University of Southern California waar hij studeerde bij Herbie Hancock, Wayne Shorter en Terence Blanchard bij het Thelonious Monk Institute of Jazz in LA. In 2007 won hij de Thelonious Monk International Jazz Competition. Met juryleden Terence Blanchard, Quincy Jones, Herp Albert, Hugh Masekela, Clark Terry en Roy Hargrove mag je spreken over een weloverwogen keuze. Sinds zijn laatste albumrelease groeit de erkenning van zijn werk en rijst zijn ster. Dat resulteerde in ondermeer de Paul Acket Award en de Doris Duke Impact Award in 2014 en de Doris Duke Artist Award in 2015. Verder ontving hij compositie-opdrachten voor Monterey Jazz en Hyde Park Jazz Festival. En in 2017 dus een coachingproject van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

De aanvang voor dit optreden is 20.30 uur.

locatie: 
Terneuzen, Porgy en Bess, Noordstaat
datum: 
vr 21-04-2017, 20:30 - 23:59