- advertentie -

Botanische kunst, Fruit in beeld

Het Fruitteeltmuseum toont vanaf Zaterdag 1 april 2017 tot en met Zaterdag 24 februari 2018 een nieuwe wisseltentoonstelling die zeer de moeite waard is.

De Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland, opgericht in 2006 heeft speciaal voor het Fruitteeltmuseum fruit getekend. Entree € 6,00 p.p. Museumkaart en ICOM houders gratis. Het ambacht van botanisch tekenaar is al oud, al in de 16de eeuw werd het een apart vak.

Het exact weergeven van een plant was bijvoorbeeld erg van belang voor de verspreiding van de kennis over geneeskrachtige planten en kruiden. Botanische tekeningen voor wetenschappelijke doeleinden worden ook vandaag de dag nog gemaakt. Fotografie is een uitstekende aanvulling, maar alleen in een tekening kunnen details helder weergegeven worden, beschadigde delen gerepareerd, en kunnen precies die details naar voren gehaald worden die de wetenschapper het belangrijkst vindt.

In de Gouden Eeuw, niet alleen een bloeiperiode voor de Nederlandse handel, maar ook voor wetenschappelijk onderzoek, voeren er vaak botanisch tekenaars mee met de schepen van de West- en Oost Indische Compagnie. Zij brachten de dier- en plantensoorten voor de thuisblijvers in beeld.

De afgelopen jaren is het botanisch tekenen ook buiten de wetenschappelijke wereld sterk in opkomst. De Vereniging van Botanisch Kunstenaars is daardoor springlevend, het is een genot naar het werk van deze kunstenaars te kijken. U bent van harte welkom om eens te komen kijken naar deze bijzondere expositie in het Fruitteeltmuseum.

Inlichtingen via email info@fruitteeltmuseum.nl of tel: 0113-344904 tijdens de openingsuren. Zie ook www.fruitteeltmuseum.nl.

locatie: 
Kapelle, Annie M.G.Schmidtsingel 1, Fruitteeltmuseum
datum: 
za 01-04-2017, 14:00 - za 24-02-2018, 16:30