- advertentie -

Vergeten Kinderen

Foto's: Bas Vermeulen | Tekst & regie: Peter Adriaanse 

 

Een speciale voorstelling van het Middelburgs Theater over mensen met een verstandelijke beperking aan het einde van de Tweede Wereldoorlog op Walcheren. Er is weinig informatie over deze groep mensen, terwijl ze er toch echt zijn geweest. Ze werden verstopt en verborgen gehouden voor de buitenwereld en de vijand, om erger te voorkomen. Het speelt zich af vlak voor het bombardement op de dijken van Westkapelle begin oktober 1944. De bevrijding was in zicht.

"Ze noemen ons hier kinderen. Gek eigenlijk. Als je naar mij kijkt zie je toch geen kind. Maar ze zeggen ook geen groot mens. Soms wel anders. Vervelende klier of misbaksel. Net of de taart is aangebrand, met zo'n zwart-bruine rand".

Jannetje bleef alleen achter op de zolder in de grote schuur. Ze pakte haar pop stevig vast en gaf haar een dikke zoen op het voorhoofd. Zachtjes vertelde ze: "Toen het water kwam zijn ze mij vergeten, geeft niet hoor, ik word zo vaak vergeten". Een aantal spelers heeft ook daadwerkelijk een verstandelijke beperking. Dat is zo uniek aan deze productie. Zij spelen zichzelf in bijzondere omstandigheden in het verleden.

Speeldata:

  • Zaterdag 22 april 20.00 uur
  • Zondag 23 april 14.30 uur
  • Vrijdag 28 april 20.00 uur
  • Zaterdag 29 april 20.00 uur
  • Zondag 7 mei 14.30 uur

Spelers:

Amber Adriaanse, Jelle van Wirdum, Jurgen Hoogstrate, Lizzy van der Meijden,Michiel Schrijvershof, Mirjam Braspenning, Noortje van der Schoot, Özkan Özturk, Rosalie Sijmons, Ruben Lebon, Vincent Kort, Wouter Overtoom; Brigitte van Klinken, Hans Hüber, Nanou Warman, Simone Adriaanse, Sitah Lampert, Willem van der Ent

Decor: Gerard van der Bliek

Techniek: Martijn Adriaanse, Gertjan Adriaanse Kleding: Lampert Kostuumverhuur 

locatie: 
Minitheater Middelburg
datum: 
za 22-04-2017, 20:00 - zo 07-05-2017, 14:30