- advertentie -

Zeeland In Beweging Challenge 2017

Kick-off Zeeland in Beweging 2017

Op maandagavond 30 januari 2017 vind de officiele kick-off plaats van de Zeeland in Beweging Challenge 2017. Net als vorig jaar zal het startschot gegeven worden door wethouder Mw Szarafinski Om 18.45 uur verzamelen de 56 deelnemers zich bij het Scalda-gebouw aan de Ravensteijnweg 1 in Middelburg, waarvandaan de eerste wandeling weer van start zal gaan om 19.15u

De Stichting Zeeland in Beweging (ZIB) zet zich in om mensen met een chronische aandoening zoals COPD, astma, hart- en vaatziekten en suikerziekte in beweging te brengen!
De ZIB Challenge is een leefstijlprogramma welke in 2016 voor het eerst is opgezet. Deze is met name gericht op het in beweging brengen van mensen met een chronische aandoening of een verhoogd risico hierop.

Alle deelnemers hebben een persoonlijke reden om in beweging te komen, een gezonde leefstijl aan te leren, of deze gezonde leefstijl juist te blijven handhaven!
Door dit programma jaarlijks terug te laten keren in samenwerking met verschillende zorgprofessionals, en lokale verenigingen, streven we naar een langdurig project, waarbij de deelnemers onder medische en professionele begeleiding het volhouden deze leefstijl in het dagelijkse leven te kunnen handhaven.

Het programma duurt 5 maanden waarin deelnemers gaan bewegen onder begeleiding van huisarts, fysiotherapeut, diëtist, praktijkondersteuner en leefstijlcoach. Dat doen we met een eenvoudig recept, namelijk wandelen!
Op 27 Mei 2017 wordt het programma afgesloten op een mooie locatie. De deelnemers gaan dan hun gekozen doel, hun afstand waar naartoe getraind is, proberen te halen. Deze dag noemen we de Zeeland In Beweging Challenge Day.
Wilt u meer informatie over Zeeland In Beweging, neem dan een kijkje op de website www.zeelandinbeweging.nl

locatie: 
middelburg, ravensteijnweg 1, de aula van het scalda
datum: 
ma 30-01-2017, 18:45 - za 27-05-2017, 15:55