- advertentie -

Bevrijdingsfestival Zeeland

Bevrijdingsfestival Zeeland

Het Bevrijdingsfestival Zeeland wordt vanaf 1990 gehouden in Vlissingen. Op Bevrijdingsdag, 5 mei, vieren we onze herwonnen vrijheid. Ook in Zeeland. Ook is 5 mei de dag waarop wordt stilgestaan bij de betekenis en het belang van vrijheid, grondrechten en democratie. Tienduizenden mensen komen jaarlijks op dit evenement. In dit dossier vind je alle berichten die Omroep Zeeland heeft gebracht over dit onderwerp.

VLISSINGEN - Gers Pardoel sluit op 5 mei het Bevrijdingsfestival Zeeland af op het hoofdpodium op het Bellamypark. De organisatie meldt trots dat de line-up nu compleet is.

VLISSINGEN - De eerste namen zijn bekendgemaakt van artiesten die optreden bij het Bevrijdingsfestival in Vlissingen op 5 mei. Op het Bellamypark zijn die dag optredens van Lucas Hamming, TenTemPiés, Sabrina Starke en De Staat.

MIDDELBURG - Het voorstel om de cultuursubsidie voor het Bevrijdingsfestival Zeeland meer dan te halveren en die voor Concert at Sea te handhaven, zit een groot deel van de leden van Provinciale Staten niet lekker. Subsidie voor een commercieel evenement is volgens hen in deze tijd van bezuinigen niet meer op zijn plaats.

VLISSINGEN - De Thoolse band The Circle Remains is donderdag op het Bevrijdingsfestival uitgeroepen tot Zeeuwse Belofte 2016. De jury, bestaande uit bandleden van Echosonic, bestempelde het optreden als "een belachelijk groot succes".

VLISSINGEN - Het was zonnig weer én bijna iedereen was vrij. Dat heeft er toe geleid dat het Bevrijdingsfestival in Vlissingen donderdag een recordaantal bezoekers had: 45- tot 50.000. Dat meldt de organisator Onno Bakker van het festival.

VLISSINGEN - Tenminste vier mensen zijn donderdag en de nacht daarop aangehouden in Vlissingen. Tijdens en na Bevrijdingsfestival waren er enkele opstootjes in de binnenstad. Volgens de politie is het evenement verder rustig verlopen.

VLISSINGEN - Dit zijn de drie winnende cartoons van de Cartoonwedstrijd 'Teken voor Vrijheid'. De drie winnaars werden donderdag op het Bevrijdingsfestival in Vlissingen bekendgemaakt.

VLISSINGEN - In heel Nederland werd donderdag gevierd dat we in vrijheid kunnen en mogen leven. Het bevrijdingsfestival werd in Zeeland, zoals ieder jaar, in Vlissingen gevierd. 

VLISSINGEN - De NS zet drie extra treinen in tijdens Bevrijdingsfestival in Vlissingen. Deze sprinters rijden in de late uurtjes en hebben Goes als eindbestemming. De laatste vertrekt om 00.36 uur.

VLISSINGEN - Politieteam Walcheren gaat tijdens het Bevrijdingsfestival in Vlissingen filmpjes en foto's maken die gepubliceerd worden op Facebook. Bezoekers krijgen een kijkje achter de schermen tijdens de avond- en nachtdienst van de politie op 5 mei.