- advertentie -

Bevrijdingsfestival Zeeland

Bevrijdingsfestival Zeeland

Het Bevrijdingsfestival Zeeland wordt vanaf 1990 gehouden in Vlissingen. Op Bevrijdingsdag, 5 mei, vieren we onze herwonnen vrijheid. Ook in Zeeland. Ook is 5 mei de dag waarop wordt stilgestaan bij de betekenis en het belang van vrijheid, grondrechten en democratie. Tienduizenden mensen komen jaarlijks op dit evenement. In dit dossier vind je alle berichten die Omroep Zeeland heeft gebracht over dit onderwerp.

VLISSINGEN - Tijdens de viering van Bevrijdingsdag in Vlissingen heeft de politie negen mensen aangehouden. Drie van hen waren betrokken bij vechtpartijen.

VLISSINGEN - Tot middernacht staat Vlissingen in het teken van het Bevrijdingsfestival, dat traditioneel op 5 mei wordt gehouden. Op zeven plekken in de stad zijn er optredens, maar ook lezingen en discussies. Op het hoofdpodium op het Bellamypark zijn optredens van onder anderen Lucas Hamming, De Staat en Gers Pardoel.

VLISSINGEN - Voor de tweede keer doet het Jeugdtheaterschool Zeeland mee aan de landelijke theatermanifestatie Theater na de dam. Daarbij spelen zij, tegelijkertijd met allerlei andere gezelschappen in Nederland, een voorstelling die over de Tweede Wereldoorlog gaat. 

VLISSINGEN - Het Bevrijdingsfestival in Vlissingen rekent vrijdag op iets minder bezoekers dan vorig jaar.  In 2016 waren dat er nog ongeveer 40.000, maar toen viel het festival samen met Hemelvaartsdag en waren de weersomstandigheden perfect.

VLISSINGEN - Gers Pardoel sluit op 5 mei het Bevrijdingsfestival Zeeland af op het hoofdpodium op het Bellamypark. De organisatie meldt trots dat de line-up nu compleet is.

VLISSINGEN - De eerste namen zijn bekendgemaakt van artiesten die optreden bij het Bevrijdingsfestival in Vlissingen op 5 mei. Op het Bellamypark zijn die dag optredens van Lucas Hamming, TenTemPiés, Sabrina Starke en De Staat.

MIDDELBURG - Het voorstel om de cultuursubsidie voor het Bevrijdingsfestival Zeeland meer dan te halveren en die voor Concert at Sea te handhaven, zit een groot deel van de leden van Provinciale Staten niet lekker. Subsidie voor een commercieel evenement is volgens hen in deze tijd van bezuinigen niet meer op zijn plaats.

VLISSINGEN - De Thoolse band The Circle Remains is donderdag op het Bevrijdingsfestival uitgeroepen tot Zeeuwse Belofte 2016. De jury, bestaande uit bandleden van Echosonic, bestempelde het optreden als "een belachelijk groot succes".

VLISSINGEN - Het was zonnig weer én bijna iedereen was vrij. Dat heeft er toe geleid dat het Bevrijdingsfestival in Vlissingen donderdag een recordaantal bezoekers had: 45- tot 50.000. Dat meldt de organisator Onno Bakker van het festival.

VLISSINGEN - Tenminste vier mensen zijn donderdag en de nacht daarop aangehouden in Vlissingen. Tijdens en na Bevrijdingsfestival waren er enkele opstootjes in de binnenstad. Volgens de politie is het evenement verder rustig verlopen.