- advertentie -

Delta en de dans om de miljoenen

Delta en de dans om de miljoenen

Delta levert energie, infra- en milieudiensten én digitale services, zoals internet, telefonie en radio en tv-signalen. De aandelen van het bedrijf zijn in handen van de Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten.

De hoofdprijs was een Meet & Greet met Ali B en daar deden ze het voor. Negenhonderd Zeeuwse basisschoolleerlingen deden mee aan een vlogwedstrijd over duurzaamheid die was uitgeschreven door energiebedrijf Delta. 

Discovery Networks Benelux heeft een akkoord bereikt met het moederbedrijf van CanalDigitaal en Online.nl. De zenders Discovery Channel, TLC en Eurosport blijven daarmee via de satelliet in het basispakket te ontvangen.

Het was niet de leukste werkdag van de aandeelhouders van PZEM. Maandag moesten ze stemmen over de verkoop van aandelen van het Zeeuwse Netwerkbedrijf. En dat was even slikken.

De aandeelhouders van PZEM NV, het voormalige DELTA NV, hebben in de jaarlijkse vergadering ingestemd met de verkoop van de Delta Netwerkgroep (DNWG). De aandelen zijn voor 450 miljoen verkocht aan netbeheerder Stedin. Daarmee is de opsplitsing van DELTA NV. straks op 1 juli definitief een feit.

Meer dan twaalf jaar is er tegen gestreden; het opsplitsen van energieconcern DELTA N.V. Maar binnenkort is er van het van oorsprong Zeeuwse nutsbedrijf nog maar weinig over. "Enorm zuur", vinden tegenstanders van het eerste uur Wim de Waal en David Luteijn.

MIDDELBURG - DELTA heeft zijn klanten te laat en onvoldoende geïnformeerd over het schrappen van tv-zenders, concludeert de Consumentenbond na het bestuderen van de zaak. De Consumentenbond heeft de toezichthouder Autoriteit Consument en Markt daarover ingelicht.

MIDDELBURG - Het Zeeuwse energiebedrijf PZEM, voorheen DELTA, ontvangt voortaan stroom van het windpark Gemini. Maandagmiddag is dat - nu nog - grootste windpark van Nederland officieel geopend voor de kust van Groningen.

MIDDELBURG - De onderhandelingen tussen DELTA en Discovery Networks hebben de afgelopen dagen niets opgeleverd. De kabelmaatschappij heeft geprobeerd om alsnog zenders als Eurosport, Discovery Channel en TLC in het zenderpakket te houden, maar die gaan morgen definitief op zwart.

MIDDELBURG - Energiebedrijf PZEM, het voormalige DELTA N.V., heeft over 2016 58 miljoen euro winst gemaakt. Daarmee schrijft het bedrijf sinds 2013 weer dubbele zwarte cijfers. Over 2015 noteerde het bedrijf nog een verlies van zo'n 111 miljoen euro. 

MIDDELBURG - "Discovery Networks maakt het ons onmogelijk om de zenders apart aan te bieden." Volgens DELTA is er geprobeerd om met Discovery een overeenstemming te bereiken, maar is de zendergroep onvermurwbaar.