- advertentie -

Delta en de dans om de miljoenen

Delta en de dans om de miljoenen

Delta levert energie, infra- en milieudiensten én digitale services, zoals internet, telefonie en radio en tv-signalen. De aandelen van het bedrijf zijn in handen van de Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten.

MIDDELBURG - DELTA heeft zijn klanten te laat en onvoldoende geïnformeerd over het schrappen van tv-zenders, concludeert de Consumentenbond na het bestuderen van de zaak. De Consumentenbond heeft de toezichthouder Autoriteit Consument en Markt daarover ingelicht.

MIDDELBURG - Het Zeeuwse energiebedrijf PZEM, voorheen DELTA, ontvangt voortaan stroom van het windpark Gemini. Maandagmiddag is dat - nu nog - grootste windpark van Nederland officieel geopend voor de kust van Groningen.

MIDDELBURG - De onderhandelingen tussen DELTA en Discovery Networks hebben de afgelopen dagen niets opgeleverd. De kabelmaatschappij heeft geprobeerd om alsnog zenders als Eurosport, Discovery Channel en TLC in het zenderpakket te houden, maar die gaan morgen definitief op zwart.

MIDDELBURG - Energiebedrijf PZEM, het voormalige DELTA N.V., heeft over 2016 58 miljoen euro winst gemaakt. Daarmee schrijft het bedrijf sinds 2013 weer dubbele zwarte cijfers. Over 2015 noteerde het bedrijf nog een verlies van zo'n 111 miljoen euro. 

MIDDELBURG - "Discovery Networks maakt het ons onmogelijk om de zenders apart aan te bieden." Volgens DELTA is er geprobeerd om met Discovery een overeenstemming te bereiken, maar is de zendergroep onvermurwbaar.

MIDDELBURG - Een petitie waarin kabelbedrijf DELTA wordt opgeroepen om de televisiezenders van de Discovery Group te blijven aanbieden wordt massaal ondertekend op internet. Na drie dagen stond de teller maandagmiddag op bijna 3.500 ondertekeningen.  

MIDDELBURG - "Discovery, Animal Planet en TLC zijn zenders waar hier dagelijks naar wordt gekeken. Als DELTA dit doorzet dan zijn we genoodzaakt om na al die jaren over te stappen naar een provider die deze zenders wel uitzendt." Honderden Zeeuwen hebben boos gereageerd op het nieuws dat DELTA het zenderpakket fors aanpast.

MIDDELBURG - Kabelmaatschappij DELTA wijzigt het standaard televisie-aanbod fors. Onder meer Discovery en Eurosport worden geschrapt, FOX Sports 1 en Spike worden toegevoegd.

MIDDELBURG - De jaarcijfers van PZEM, het voormalige DELTA N.V., worden later bekend gemaakt dan gebruikelijk. Normaal worden de cijfers in april naar buiten gebracht, maar vanwege de verkoop van verschillende onderdelen als DELTA Retail en netwerkbedrijf Enduris wordt dat pas half juni.

MIDDELBURG - Ook na de verkoop van netwerkbedrijf Enduris en dochter DELTA Infra blijven de aandeelhouders betrokken bij de toekomst van het netwerk.