- advertentie -

Marinierskazerne naar Vlissingen

Marinierskazerne naar Vlissingen

De marinierskazerne van Doorn verhuist naar Vlissingen. Na veel vijven en zessen is de Tweede Kamer daarmee akkoord gegaan. Bij de nieuwe kazerne die aan de Buitenhaven moet komen, zal werk zijn voor zeker 1900 mensen.

Met de komst van de marinierskazerne in Vlissingen zullen we er in Zeeland aan moeten wennen: meer militaire oefeningen. Mariniers zullen hier vaak oefenen op en rond het water, voordat ze uitgezonden worden naar een missie.

Enkele tientallen belangstellenden hebben woensdagavond een informatie-avond bezocht over de nieuwe marinierskazerne. Ze mochten tips en ideeën aandragen voor de bouw van de kazerne, die over drie jaar begint en 1800 mariniers moet herbergen. 

VLISSINGEN - Mensen die graag een kijkje willen nemen bij de pas ontdekte bunker aan de Poortersweg in Vlissingen, hadden pech. De gemeente houdt de belangstellenden op afstand. De bunker is vandaag verder leeggehaald. 

VLISSINGEN - Een verrassing bij de aanleg van de toegangsweg naar de nieuwe marinierskazerne in Vlissingen. Bij werkzaamheden aan de Poortersweg is er een Duitse bunker gevonden. Het gaat om een mitrailleuropstelling, een zogenoemde Tobroekbunker. De bunker is onderdeel van het Duitse kernwerk, ook wel citadel genoemd. 

MIDDELBURG - De provincie gaat vandaag nog om opheldering vragen bij minister Hennis over uitspraken die ze donderdagavond deed over de bouw van de marinierskazerne in Vlissingen. De minister van Defensie zei toen tegen de Tweede Kamer dat de stekker nog steeds uit het project kan worden getrokken.

MIDDELBURG - Wie gaat de nieuwe marinierskazerne in Vlissingen bouwen? Bedrijven kunnen zich vanaf 23 februari inschrijven als zij kans willen maken op de opdracht. Dan verschijnt de klus op Tendernet van de overheid.

MIDDELBURG - Het duurt langer voordat een aannemer kan worden gekozen voor de bouw van de nieuwe marinierskazerne in Vlissingen. Dat zei provinciebestuurder Carla Schönknecht vrijdagmiddag in de commissie Economie van het Zeeuwse provinciebestuur.

VLISSINGEN - Er is eindelijk iets te zien van de werkzaamheden voor de marinierskazerne in Vlissingen. Woensdag is begonnen met de voorbereidingen om de nieuwe wegen aan te leggen rondom de kazerne die in 2020 1800 mariniers moet huisvesten. 

BROUWERSHAVEN - Mariniers in opleiding komen volgende week naar Vlissingen en Brouwershaven om daar hun laatste training af te leggen. De 400 militairen trainen zowel in beide Zeeuwse plaatsen als op de naastgelegen stranden. 

VLISSINGEN - De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft vandaag vijf vliegtuigbommen laten ontploffen in Vlissingen. De bommen, uit de Tweede Wereldoorlog, waren gevonden op het terrein waar de marinierskazerne moet komen.