- advertentie -

Massaontslag bij Philip Morris

Massaontslag bij Philip Morris

Philip Morris schrapt 90 procent van de banen bij de sigarettenfabriek in Bergen op Zoom. Dat betekent het ontslag van circa 1230 mensen en het stopzetten van de productie. Bij het bedrijf werken zo'n 300 Zeeuwen.

THOLEN - Bijna 80 procent van de ontslagen medewerkers van Philip Morris heeft weer een baan. Dat staat in een rapport dat minister Kamp donderdag heeft ontvangen uit handen van bestuurders van gemeente Bergen op Zoom en provincies Noord-Brabant en Zeeland.

BERGEN OP ZOOM - Philip Morris neemt de lege fabriekshallen in Bergen op Zoom weer in gebruik. Het bedrijf investeert 65 miljoen euro in twee nieuwe productielijnen waar speciale tabak voor 'Heatsticks' wordt gemaakt. Dat levert naar verwachting zeventig banen op.

BERGEN OP ZOOM - Het bedrijf Cubicco dat energieneutrale, bijna kant-en-klare woningen fabriceert, vestigt zich komende maanden in een van de fabriekshallen van Philip Morris in Bergen op Zoom, De hallen staan leeg sinds de sigarettenfabrikant in augustus 2014 de vestiging sloot. Ruim 1200 mensen verloren hun baan onder wie zo'n 300 Zeeuwen.

BERGEN OP ZOOM - Van de 300 Zeeuwen die hun baan bij Philip Morris verloren zijn, zoeken er nog ongeveer 100 een baan. De sigarettenfabrikant uit Bergen op Zoom ontsloeg vorig jaar bijna al haar personeel. Donderdagmiddag is er een banenbeurs in het gebouw van Philip Morris.

BERGEN OP ZOOM - Op de banenbeurs in het gebouw van sigarettenfabrikant Philip Morris worden vanmiddag zo'n drie- tot vijfhonderd vacatures aangeboden. Die schatting maakt Fonnie Verstraeten van UWV Zeeland, een van de organisatoren van de beurs.

OOST-SOUBURG - Door de sluiting van de sigarettenfabriek Philip Morris in Bergen op Zoom is de productie in de voeding-en genotmiddelenindustrie in september 7,2 lager dan een jaar eerder. Dat meldt het CBS.

BERGEN OP ZOOM - Tachtig procent van de actief werkzoekende ex-werknemers van Philip Morris moet binnen een jaar een andere baan hebben, met een contract van minimaal een half jaar. Dat zegt Hans Hommel van het mobiliteitscentrum in Bergen op Zoom op persoonlijke titel. Vandaag is het mobiliteitscentrum van start gegaan en het blijft twee jaar open.

BERGEN OP ZOOM - Vandaag is in Bergen op Zoom het mobiliteitscentrum van start gegaan dat is opgezet om de ex-werknemers van sigarettenfabrikant Philip Morris aan het werk te helpen. Het centrum gaat mensen die vorige week op straat kwamen te staan begeleiden naar een nieuwe baan. Het centrum blijft twee jaar open.

BERGEN OP ZOOM - Bij sigarettenfabriek Philip Morris in Bergen op Zoom kunnen ex-medewerkers zaterdag informatie krijgen over het mobiliteitscentrum dat maandag start. Vertegenwoordigers van het UWV, opleidingsinstituten, outplacementburo's maar ook financieel adviseurs staan met standjes op een informatiebeurs.

BERGEN OP ZOOM - Het grootste deel van de medewerkers van sigarettenfabrikant Philip Morris in Bergen op Zoom komt vrijdag voor de laatste keer naar de fabriek. Van 10.00 tot 14.00 uur worden de laatste spullen ingeleverd, kan er nog eenmaal geluncht worden in het gebouw en neemt het personeel afscheid van elkaar.