- advertentie -

Fusie ziekenhuizen boven de Westerschelde

Fusie ziekenhuizen boven de Westerschelde

Het Ziekenhuis Walcheren en de Oosterscheldeziekenhuizen van Goes en Zierikzee zijn op 1 januari 2010 gefuseerd tot het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis. Onderdeel van de fusie is het plan dat het huidige ziekenhuis in Vlissingen dicht gaat en dat er in de Mortiere bij Middelburg een nieuw gebouwd gaat worden. Maar tot nu toe is de financiering van het nieuwe ziekenhuis nog niet rond. De Walcherse politiek maakt zich zorgen over de haalbaarheid van de nieuwbouwplannen.

Het Admiraal de Ruyterziekenhuis (ADRZ) wil binnen een jaar in Goes en Vlissingen een apotheek in het ziekenhuis hebben. In Goes wordt het een apotheek die 24 uur per dag, 7 dagen in de week open is. In Vlissingen zijn de plannen vooralsnog voor alleen overdag.

GOES - Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Goes leidt op het moment dubbel zoveel verpleegkundigen, doktersassistenten en laboranten op om de komende personeelstekorten op te kunnen vangen. Meer dan 120 medewerkers volgen nu een opleiding binnen de muren van het ziekenhuis.

GOES - Een proef waarbij een aantal prikposten op de Bevelanden samenwerkt met het ADRZ wordt uitgebreid. Tot nu toe werkten vier prikposten samen met het ziekenhuis, omdat de proef zo succesvol is, komen er nog twee prikposten bij.

GOES -  Het ADRZ zet het voornemen door om bepaalde onderdelen van zorgorganisatie Zeelandcare weer terug over te nemen. Dat zegt directeur van het ziekenhuis Claudia Brandenburg. Die onderdelen waren in 2014 juist in handen van Zeelandcare gekomen.

GOES - Een sportarts, een chirurg en een fysiotherapeut onder hetzelfde dak die je helpen bij je herstel. Dat gaat het Admiraal De Ruyter ziekenhuis in Goes geblesseerde sporters vanaf april bieden. Sportgeneeskunde wordt een specialisme bij het ADRZ en daar kunnen Zeeuwen met blessures volgens het ziekenhuis veel profijt van hebben.

GOES - In het splinternieuwe OK-complex in Goes zijn de eerste baby's ter wereld gekomen. Sinds deze week vinden alle operaties van het ziekenhuis daar plaats.

MIDDELBURG - Het CDA in Middelburg pleitte maandagavond voor een Middelburgse verloskamer in het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes. De partij wil dat de gemeente Middelburg daarover in gesprek gaat met Goes. De gemeenteraad steunde het voorstel echter niet.

GOES - Ziekenhuis ADRZ heeft tien extra bedden op de acute opname afdeling geplaatst. Dat zegt Sjors van Lieshout van de afdeling. Het ziekenhuis heeft het erg druk en door de gladheid donderdagavond kan er ook lastig een beroep worden gedaan op andere ziekenhuizen om eventuele patiënten onder te brengen. 

MIDDELBURG - Sinds het verdwijnen van het ziekenhuis in Middelburg, worden er geen kinderen meer geboren met die stad als geboorteplaats op hun identiteitsbewijs. Dat moet veranderen, vindt CDA-raadslid Jan Zwemer. Zijn idee: een stukje Middelburgs grondgebied in de verloskamer in het ziekenhuis van Goes.

GOES - Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis heeft het kwaliteitskeurmerk van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) gekregen. Dat betekent dat het ziekenhuis, volgens het NIAZ, zorg leveren die 'aantoonbaar van goede kwaliteit is'.

Het Admiraal de Ruyterziekenhuis (ADRZ) wil binnen een jaar in Goes en Vlissingen een apotheek in het ziekenhuis hebben. In Goes wordt het een apotheek die 24 uur per dag, 7 dagen in de week open is. In Vlissingen zijn de plannen vooralsnog voor alleen overdag.

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen moet het ziekenhuis ADRZ wijzen op gedane beloftes over busvervoer van en naar het ziekenhuis. Dat vindt de Lokale Partij Vlissingen (LPV). Volgens de partij zijn de ziekenhuizen van het ADRZ nu slecht bereikbaar.

VLISSINGEN - Het heeft ruim een jaar geduurd en 20 miljoen euro gekost. Maar de klus is geklaard: het ADRZ in Vlissingen is gerenoveerd. Deze week openden de laatste twee poli's op hun nieuwe plek. Het gaat om de POS poli en pijnpoli.

VLISSINGEN - De lege ruimtes van het verbouwde ADRZ Vlissingen zullen worden gebruikt voor huisvesting van studenten, de patiënten van Buurtzorgpension en cliënten van Arduin. Maandagavond werden buurtbewoners bijgepraat over de nieuwe plannen in het ziekenhuis.

MIDDELBURG - Het CDA in Middelburg pleitte maandagavond voor een Middelburgse verloskamer in het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes. De partij wil dat de gemeente Middelburg daarover in gesprek gaat met Goes. De gemeenteraad steunde het voorstel echter niet.

VLISSINGEN - Ziekenhuis ADRZ in Vlissingen gaat over op een digitaal aanmeldsysteem. Patiënten melden zich met een identiteitsbewijs aan bij een aanmeldpaal en krijgen een nummertje. Op schermen zien zij vervolgens naar welke wachtruimte zij moeten.

VLISSINGEN - Het ADRZ ziekenhuis in Vlissingen heeft weer een cafetaria. Cliënten van Arduin draaien sinds twee weken proef in het cafetaria in afwachting van de definitieve inrichting die over twee weken wordt verwacht. 

VLISSINGEN - "Het is het geld meer dan waard." Daar waren de meeste crowdfunders het wel over eens. De investeerders van het nieuwe ziekenhuis in Vlissingen werden dinsdagavond uitgenodigd voor een rondleiding.

VLISSINGEN - Bij het ADRZ ziekenhuis in Vlissingen komt een speciale tuin, die de bezoekers van het ziekenhuis op hun gemak moet stellen. Dat gebeurt bijvoorbeeld met geneeskrachtige kruiden.

VLISSINGEN - Het nieuwe gedeelte van het ziekenhuis in Vlissingen is vanaf vandaag open. Vanaf vanmorgen kunnen de patiënten naar binnen via de nieuwe ingang. Wie een afspraak heeft bij de polikliniek oogheelkunde of bloed moet prikken, komt terecht in de nieuwe poliklinieken. 

ZIERIKZEE - Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis gaat tot het einde van het jaar ook operaties uitvoeren in de locatie in Zierikzee. Het ziekenhuis wil voorkomen dat door de tijdelijke sluiting van de operatiekamers wachtlijsten ontstaan. De locatie in Vlissingen wordt op dit moment gerenoveerd. 

ZIERIKZEE - Alle onderzoeken op de afdelingen KNO en neurologie van de polikliniek in Zierizee zijn afgezegd vanwege een inbraak. Afgelopen weekend zijn computers en meetapparatuur gestolen en daardoor kunnen de afspraken niet doorgaan.

GOES - Er komt voorlopig geen sociaal plan voor medewerkers van de ziekenhuizen in Goes, Vlissingen en Zierikzee. Dat zegt Mark Froklage van vakbond Nu91. "De vakbonden kunnen geen overeenstemming vinden met de directie over belangrijke punten", aldus Froklage.

BRUINISSE - Huisartsenkring Zeeland maakt zich geen zorgen over de veiligheid van patiënten bij het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis. De huisartsenkring vindt dat het ADRZ net zo veilig is als andere ziekenhuizen maar dat het ADRZ dat nu alleen nog niet kan aantonen.

ZIERIKZEE - De Victoriakliniek in Zierikzee krijgt er de komende twee maanden vier nieuwe specialismen bij. Het gaat om herniaoperaties, cardiologie en operaties aan spataderen en liesbreuken. Dat zegt algemeen directeur Charles Versluijs van de Victoriakliniek.

OOST-SOUBURG - Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis opent dinsdag de nieuwe StartPoli Epilepsie. Bij de poli staat het zogenoemde zelfmanagement centraal. Dat betekent dat de patiënt voor een groot deel zelf verantwoordelijk is voor de zorg.

GOES - Het ADRZ heeft vorig jaar 9,9 miljoen euro winst gemaakt. Dat staat in het jaarverslag van het ziekenhuis over 2011. Ondanks dat het nu beter gaat, noemt het ADRZ 2011 toch een moeilijk jaar. De winst is voor een deel bereikt door flink te bezuinigingen.

ZIERIKZEE - Het Zweeds Rode Kruis Ziekenhuis in Zierikzee is verkocht. Het vennootschap Health Estate Centre koopt het pand voor vijf miljoen euro. Het vennootschap staat onder leiding van Henk van Koeveringe, bekend van recreatiebedrijf De Roompot, Het College Sanering Zorginstellingen heeft toestemming voor de verkoop gegeven.

GOES - Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis heeft een Wond Expertise Centrum (WEC) geopend. Dat moet ervoor zorgen dat mensen met moeilijk genezende wonden sneller geholpen worden en minder kans hebben op terugkeer van de klachten.
GOES - GroenLinks in Goes wil dat de directie van het Admiraal de Ruyterziekenhuis een deel van zijn salaris terugstort.