- advertentie -

ZorgSaam

ZorgSaam

Ziekenhuis ZorgSaam heeft grote financiële problemen. Liep het ziekenhuis tot voor kort nog op rolletjes, in 2014 bleken er plots grote tekorten te zijn. In januari 2015 werd bekend dat de tekorten waren opgelopen tot meer dan 25 miljoen euro. Het ziekenhuis is met banken in gesprek over een reddingsoperatie. Hieronder de berichtgeving over de financiële en bestuurlijke problematiek van ziekenhuis ZorgSaam.

TERNEUZEN - De afdeling psychiatrie in het ziekenhuis in Terneuzen gaat dicht per 1 januari. Volgens ziekenhuis Zorgsaam en de instelling voor psychiatrie Emergis is het open houden van de PAAZ-afdeling in Terneuzen te duur.

MIDDELBURG - Ziekenhuis ADRZ en ziekenhuis ZorgSaam moeten intensief gaan samenwerken om dure ziekenhuisvoorzieningen in de provincie te behouden. Dat stelt de commissie Toekomstige Zorg in hun toekomstplan (pdf) dat dinsdag is overhandigd aan minister Schippers van Volksgezondheid.

TERNEUZEN - Ziekenhuis ZorgSaam krijgt miljoenen euro's extra om de spoedeisende hulp en de acute verloskunde open te houden. Dat heeft de Nederlandse Zorgautoriteit laten weten. Het ziekenhuis in Terneuzen krijgt de vergoeding omdat het een ziekenhuis in een dunbevolkt gebied is.

GOES - Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis en ZorgSaam gaan nauw samenwerken op het gebied van cardiologie. De behandeling van mensen met hart- en vaatziekten is voortaan volledig op elkaar afgestemd.

GOES/TERNEUZEN - De twee Zeeuwse ziekenhuizen moeten nu echt snel beter gaan samenwerken. Dat stellen de twee cliëntenraden van de beide ziekenhuizen in een brief aan hun Raden van Bestuur.

MIDDELBURG - ZorgSaam stopt per 1 juli met de polikliniek in Middelburg om kosten te besparen. Dat laat de zorginstelling maandag weten. De poli zou daarnaast de samenwerking met het ADRZ bemoeilijken.

TERNEUZEN - Voormalig topman Paul Rademacher van zorginstelling ZorgSaam krijgt een afkoopsom van ruim 238 duizend euro. Dat meldt RTL Nieuws.

TERNEUZEN - Een faillissement van ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen lijkt voorlopig van de baan. In een crisisberaad tussen het ziekenhuis, enkele zorgverzekeraars, de ING-bank en het waarborgfonds Zorg is een opzet voor een reddingsplan gemaakt. Ziekenhuis Zorgsaam heeft een begrotingstekort van 24,6 miljoen euro en staat op omvallen.

MIDDELBURG - Zorgverzekeraar CZ wil niet in zijn eentje opdraaien voor een extra bijdrage van 2,4 miljoen euro voor de spoedeisende hulp en de kraamhulp van ziekenhuis Zorgsaam in Terneuzen. Minister Schippers van Volksgezondheid zei vorige week nog dat Zorgsaam daar recht op heeft. De provincie wil nu opheldering van de minister over de gang van zaken

TERNEUZEN - Zo'n 150 werknemers in de ouderen- en thuiszorg van ZorgSaam in Zeeuws-Vlaanderen zijn dinsdag afgekomen op een personeelsbijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst is de werknemers uitgelegd hoe ZorgSaam verder gaat, nu de eerste ontslagrondes achter de rug zijn.