- advertentie -

Steengoed! Het mooiste gebouw van Zeeland
In deze 13-delige televisiereeks over architectuur gaan we op zoek naar het mooiste gebouw van Zeeland. We bezoeken Zeeuwse blikvangers en markante gebouwen, waar je normaal niet zomaar binnenkomt. Van kerken tot dorpshuizen, van woonwijken tot statige stadhuizen.
 

Scoutinggebouw mooiste Zeeuwse gebouw
Het Hopman Vernielhuis, aan de rand van het Veerse Meer, is verkozen tot mooiste gebouw van Zeeland. Het houten scoutinggebouw uit 2010 kreeg de meeste publieksstemmen. Tweede werd Paviljoen 't Schor in Paal, derde een particulier woonhuis in Groede. Alle drie de gebouwen zijn duurzaam geconstrueerd en recent gebouwd. Opnames van de verkiezing zijn te zien in aflevering 13 van Steengoed!

 

Aflevering 13: Verkiezingsuitslag


 

Het mooiste gebouw van zeeland
Op de oproep om gebouwen in te zenden is massaal gereageerd. Veel van deze gebouwen zijn op allerlei manieren aan bod geweest op tv, radio, op de website en in de krant.

Voor de verkiezinglijst heeft de redactie uit alle inzendingen gebouwen geselecteerd, aangevuld met de keuze van een gelegenheidsjury bestaande uit Bernard Vercouteren van den Berge, docent bouwkunde aan de HZ University of Applied Sciences en Peter Stoel, student bouwkunde aan de HZ. De kijker bepaalde de winnaar. Het aantal publieksstemmen was bepalend voor de verkiezingsuitslag.
 

Samenwerking
Steengoed! wordt gemaakt door filmmaker Rebecca van Wittene en architect Johan de Koning van het Laboratorium voor Architektuur. De serie wordt geproduceerd door Rebecca van Wittene Producties in opdracht van Omroep Zeeland, en wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Via de teksten van Jan van Damme is de serie wekelijks te volgen in de PZC. CBK Zeeland volgt de verkiezing via de eigen website overnieuw.tv.

 

Video's van dit programma

Aflevering 13 Steengoed - Verkiezingsuitslag
Aflevering 12 Steengoed - Pleidooien
Steengoed: Kogelhof
Steengoed: Daar word ik warm van
Steengoed: Welstandsvrij bouwen
Steengoed: bekend maakt geliefd
Kies het mooiste gebouw van Zeeland 2014
Aflevering 11 Steengoed - Wat wordt het mooiste gebouw van Zeeland?
Aflevering 10 Steengoed - Nieuw leven voor oude gebouwen
Steengoed: Schildering boven de trap
Steengoed: Feest van schilderingen
Steengoed: beschermen tegen het licht
Steengoed: Shake hands architectuur
Steengoed: Zorg op maat in voormalige zeevaartschool
Steengoed: Daarom zijn loodsen nodig
Steengoed: Van schets tot eindresultaat
Aflevering 9 Steengoed - Zicht op Zee
Steengoed: Nieuwe kerken
Steengoed: Op zoek naar het ultieme ontwerp
Steengoed: Een gebouw om stil van te worden

Steengoed! Het mooiste gebouw van Zeeland

Delen: