- advertentie -

MIDDELBURG - "Discovery, Animal Planet en TLC zijn zenders waar hier dagelijks naar wordt gekeken. Als DELTA dit doorzet dan zijn we genoodzaakt om na al die jaren over te stappen naar een provider die deze zenders wel uitzendt." Honderden Zeeuwen hebben boos gereageerd op het nieuws dat DELTA het zenderpakket fors aanpast.

de stemming

vr 28-04-2017, 15:11

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

VLISSINGEN - Geen kwaad woord over de Schelde. Volgens Vlissinger en theatermaker Rens Schot kan zijn voorstelling Het Verweer bij sommige van zijn stadsgenoten best eens verkeerd vallen. Hij maakte een theatermonoloog over de rol van de directie van de scheepswerf De Schelde. De werf bleef de heel oorlog in bedrijf door opdrachten aan te nemen van de Duitse bezetter.

GRIJPSKERKE - Nog enkele hekken worden geplaatst en de feesttenten worden in orde gemaakt. Het zijn de laatste voorbereidingen die getroffen worden voor muziekfestival Hrieps in Grijpskerke. Morgen vindt de 23e editie van het rock- en dialectfestival plaats.

'S-HEERENHOEK - De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 20-jarige man uit Goes. Gisteren reed hij met een gecorrigeerde snelheid van 152 kilometer per uur over de Sloeweg.

OOST-SOUBURG - Zeeland heeft er ruim 200.000 glasaaltjes bij. Dat meldt de Stichting Duurzame Palingsector Nederland (DUPAN). Het gaat om 72 kilo babypaling die eerder deze maand op Schiphol in beslag is genomen. De paling zat in koffers van een Chinese man en vrouw. De vissen zijn vrijgelaten in kreken in Zeeuws-Vlaanderen.

MIDDELBURG - Het labyrint Toorenvliedt in Middelburg, het enige in Zeeland, bestaat tien jaar en maakt zich op voor Wereld Labyrint Dag op 6 mei. Op die dag gaan over heel de wereld mensen door een labyrint lopen.

MIDDELBURG - Kabelmaatschappij DELTA wijzigt het standaard televisie-aanbod fors. Onder meer Discovery en Eurosport worden geschrapt, FOX Sports 1 en Spike worden toegevoegd.

KOEWACHT - In het slachthuis van Koewacht worden per week rond de twintig varkens geslacht door Jochem Huiskes en zijn vrouw Monica. Dat doen ze in de slachterij waar Jochem opgroeide met, zoals ze zelf zeggen, respect voor de varkens.

VLISSINGEN - Het ZRTI in Vlissingen neemt maandag een van de nieuwe bestralingsapparaten in gebruik. Met het nieuwe apparaat kunnen kankerpatiënten sneller en beter worden behandeld.

MIDDELBURG - Op het vmbo wordt veel meer gerookt dan op havo- en vwo-scholen. Dat blijkt uit de Jeugdmonitor Zeeland, een enquête onder derdeklassers. Op de vmbo-afdeling van de Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee rookt de helft. De school is daarmee koploper. Het Calvijn College staat met drie vmbo-vestigingen in de top acht.

RILLAND - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een groep jongeren opgespoord nadat ze in Rilland een reeks kliko's hadden omgegooid. Buurtbewoners zagen de jongeren de ene na de andere kliko omgooien en tipten de politie.

VLISSINGEN - De voormalig directeur van scheepswerf De Schelde, Hendrik Wouter van Tijen, spreekt. Het lijkt een biecht, maar ook een pleidooi voor de nuance.  De Vlissingse scheepswerf werkte in '40-'45 samen met de Duitsers. Dat maakt van hem een collaborateur. Maar hij hield daarmee 3000 arbeiders aan het werk, die anders wellicht naar werkkampen in Duitsland zouden zijn gestuurd. Maakt dat zijn rol in de oorlog goed? Het antwoord ligt misschien wel in het theaterstuk Het Verweer.

COLIJNSPLAAT - Bij een auto-ongeluk op de Eerste Deltaweg bij Colijnsplaat is donderdagavond laat een 30-jarige automobilist uit Oosterland zwaargewond geraakt. De auto botste rond 23.50 uur achterop een camper en kwam in de sloot naast de weg terecht. 

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is vrijdag 28 april. Dit is het nieuws in Zeeland.

VLISSINGEN - Coenraedt van Meerenburgh uit Vlissingen heeft alle 154 sonnetten van William Shakespeare omgezet naar een Nederlandstalig Ollekebolleke. Die versvorm is meer dan de helft zo klein en behoort tot het genre 'light verse'. Dat stuit misschien op praktische en andere bezwaren, maar Coenraedt maakt zich daar geen zorgen om.