- advertentie -

Een half jaar na de Nieuwjaarsrellen in de Vlissingse Bloemenbuurt zijn er vier verdachten die zullen worden vervolgd. Dat zegt burgemeester Bas van den Tillaar op basis van informatie van het Openbaar Ministerie. Hij kan zich voorstellen dat mensen dat aantal teleurstellend vinden. 

de stemming

di 06-06-2017, 14:47

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

Het Rijk moet meer doen om scheepswrakken uit de zestiende, zeventiende en achttiende eeuw te redden. Dat schrijven drie Kamerleden van CDA, SP en PvdA aan minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Zorginstelling Arduin kan het vervoer van de cliënten niet meer betalen. Daarom is een campagne opgezet om nog meer vrijwillige chauffeurs te vinden die deze mensen met een beperking naar hun werk of dagbesteding willen brengen.

Goedemorgen! Het is vrijdag 21 juli, dit is in het nieuws in Zeeland.

Marga Vermue wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Sluis. Dat heeft de vertrouwenscommissie van de gemeente vanavond bekend gemaakt in een extra openbare raadsvergadering. Vermue volgt waarnemend burgemeester Peter Cammaert op.

Ze vinden zichzelf een vreemde, maar unieke, eend in de bijt in festivalland: Funfest Outdoor bij Wolphaartsdijk. Niet alleen omdat er een complete mix van alle kunstvormen op een kleine oppervlakte wordt gepresenteerd, maar ook omdat het festival het niet nodig vindt om meer publiek te trekken.

Staatsbosbeheer waarschuwt weggebruikers voor bronstige reeën. De herten - die vooral op Schouwen-Duiveland te vinden zijn - kunnen plotseling de weg overschieten. "De mannetjes letten normaal iets beter op dan nu. Ze lopen achter de vrouwen aan en letten niet goed op het verkeer", zegt boswachter Wendy Janse.

Weet jij nog niet wat je komend weekend gaat doen? Wij hebben een selectie van evenementen en uitjes gemaakt.

De kraanwagen die gisteren net voor de Westerscheldetunnel kantelde is afgelopen nacht geborgen. Rond 04.00 uur werden de werkzaamheden afgerond. Alle rijbanen van tunnelweg zijn weer volledig te gebruiken.

Op A58 richting Bergen op Zoom stond bij de afrit Rilland een kapotte vrachtwagen in de berm. De afrit was afgesloten in verband met het bergen van de vrachtwagen, maar is inmiddels weer open.

Antwan Tolhoek zit in de voorselectie van Team LottoNL-Jumbo voor de Vuelta. De wielrenner uit Yerseke maakt zodoende kans om te debuteren in een grote wielerronde. "Ik ben blij dat ik er in zit, nu is het nog even afwachten of ik ook daadwerkelijk mee mag", reageert het Zeeuwse sporttalent van het jaar.

Een woning waar evenveel energie binnenkomt als er verbruikt wordt, in Middelburg geven ze het goede voorbeeld. De gemeente heeft een voorbeeldwoning geopend waar particulieren kunnen zien wat er allemaal mogelijk is om een bestaande woning energiezuiniger te maken.

De kinderbescherming kreeg in 2015 en 2016 meer werk in Zeeland en dan vooral in Vlissingen. Na een sterke daling in 2013 wordt er weer een groter beroep gedaan op kinderbescherming, bijvoorbeeld bij taakstraffen voor minderjarigen en bescherming van kinderen bij opvoedingsproblemen.

De wielrenner die maandagavond bij Absdale - bij Hulst - omkwam bij een aanrijding met een auto, is na de klap door hersenletsel overleden. Uit technisch onderzoek van de politie blijkt dat de 48-jarige automobilist de controle kwijtraakte en met het rechtervoor- en achterwiel in de berm terecht kwam, waarna hij slingerend naar links uitweek en daarbij de fietser raakte.

Iedere keer als energiebedrijven bekendmaken dat ze de prijzen gaan verhogen, wrijft het echtpaar Den Braber uit Goes in de handen. Sinds 2015 wonen ze in een energiezuinige woning en wekken ze hun eigen energie op. Het enige waar zij zich nog zorgen over moeten maken, is of de zon nog wel voldoende schijnt.