- advertentie -

Een half jaar na de Nieuwjaarsrellen in de Vlissingse Bloemenbuurt zijn er vier verdachten die zullen worden vervolgd. Dat zegt burgemeester Bas van den Tillaar op basis van informatie van het Openbaar Ministerie. Hij kan zich voorstellen dat mensen dat aantal teleurstellend vinden. 

de stemming

di 06-06-2017, 14:47

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

Zijn vrije tijd besteedt hij nu aan het opknappen van boten en aan toeren op de racefiets. Maar dat was vroeger wel anders. Leo Noordijk (70) uit Noordgouwe werkte bijna zijn hele leven als ambulancebroeder op Schouwen-Duiveland. Een zwaar, maar prachtig beroep volgens hem, waar hij nog steeds elke dag aan terug denkt.

Hoeveel pannenkoeken er precies gebakken zijn is niet bekend, maar er kwamen 720 eieren en 180 kilo meel aan te pas. In Aagtekerke vond dinsdagavond het jaarlijkse pannenkoekenfeest plaats.

Niet ieder kind kan op vakantie en daarom organiseert de Stichting Roat in Vlissingen de Zomerspelen. Dinsdagmiddag streken de Zomerspelen neer in het Middengebied. Met onder andere een springkussen en een voetbalkooi zijn kinderen uit de buurt vermaakt.

De kustwacht, de KNRM-stations van Hansweert en Breskens en de politie hebben urenlang gezocht naar een mogelijk vermiste zwemmer in de buurt van Ossenisse. Rond 21:00 uur werd de zoekactie gestaakt. Er werd niemand aangetroffen.

Eerder schreven we al over de mooiste tulpenvelden in Zeeland. Nu staan die tulpen niet meer in bloei. Maar niet getreurd, in Zeeland zijn op dit moment nog vele andere bloemvelden om te bewonderen. Een selectie van bloemenvelden die op social media geplaatst worden.

Fietsen in Zeeland is zwaar werk omdat het altijd waait. De Zeeuwse fietsvierdaagse was dan ook altijd een evenement voor de doorwinterde fietser. Met de komst van de E-bike is daar verandering in gekomen. Nu kan iedereen de vierdaagse fietsen. Driekwart van de deelnemers aan de fietsvierdaagse doet de toertochten op een elektrische fiets dit jaar.

Het gemeentearchief van Vlissingen is sinds vandaag eigenaar van een unieke fotocollectie uit de periode 1890 - 1990. Gemeentearchivaris Ad Tramper is ermee in zijn nopjes. De zogenoemde 'Foto Dert Collectie', bestaat uit 130.000 negatieven over Vlissingen en werd al beheerd door het archief.

Een warm voorjaar met nachtvorst, het is een dodelijke combinatie voor druiven. Wijnboeren verwachten zo'n 25 tot 30 procent minder druiven te oogsten dan vorig jaar. In bijna heel Nederland heeft de nachtvorst toegeslagen, behalve op Schouwen.

Alle onderzoeken voor de rechtszaak tegen een jihadverdachte uit Middelburg zijn afgerond of zo goed als klaar. Daarmee staat niets de zitting van 28 september meer in de weg. De 22-jarige verdachte blijft tot de zitting in Vught vastzitten.

Energiebedrijf PZEM hoeft niet door het Rijk gecompenseerd te worden voor de verliezen die het lijdt door de kerncentrale bij Borssele. Tot dat definitieve oordeel komt het Amsterdamse gerechtshof. Het voormalige DELTA N.V. besloot in 2011 zelf om meer aandelen van de centrale te kopen, terwijl het wist dat splitsing boven het hoofd hing. Eigen schuld, zegt het hof nu.

Het duurt nog weken voordat duidelijk wordt of het Openbaar Ministerie de 57-jarige man gaat vervolgen die stiekem op de damestoiletten van het stadhuis in Vlissingen filmde. De man is weer op vrije voeten.

Dat de Autoriteit woningcorporaties (Aw) de eenmalige huurkorting van Zeeuwland afwijst, is volgens Aedes onbegrijpelijk. De vereniging voor woningcorporaties vindt dat zo'n korting wel gewoon mogelijk moet zijn. Het moet volgens de vereniging niet uitmaken of dat eenmalig gebeurt, of structureel.

De kerkuilenwerkgroep Zeeuws-Vlaanderen is deze weken druk met het ringen van jonge kerkuilen. Vrijwilligers moeten daarvoor vaak op grote hoogte een nestkast openen, maar de werkgroep vergrijst en niet iedereen kan de ladder meer op. Dus zoekt ze nieuwe leden.

Nu Zeeuwse uientelers een kiemremmer mogen blijven gebruiken, is een slachting onder uienbedrijven afgewend, zegt uienvoorman Gijsbrecht Gunter. De Europese Commissie overwoog om de kiemremmer te verbieden, maar nu de handel heeft beloofd om een middel te maken dat minder schadelijk is, mag de kiemremmer nog tien jaar worden gebruikt.