- advertentie -

Een half jaar na de Nieuwjaarsrellen in de Vlissingse Bloemenbuurt zijn er vier verdachten die zullen worden vervolgd. Dat zegt burgemeester Bas van den Tillaar op basis van informatie van het Openbaar Ministerie. Hij kan zich voorstellen dat mensen dat aantal teleurstellend vinden. 

de stemming

di 06-06-2017, 14:47

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

Een van de oudste veteranen van Nederland, de 100-jarige Jo Koenders, is gisteravond onderscheiden in Den Haag. Hij woonde jarenlang in Oost-Souburg en omschrijft zichzelf nog altijd als een 'echte Zeeuw', ook al woont hij nu in een verzorgingstehuis in Den Haag.

Het had in deze tijd van droogte en van de code rood voor natuurbranden zomaar echt kunnen gebeuren: een bosbrand in het natuurgebied de Kop van Schouwen. Maar het bleef dit keer bij een oefening. 

Goes staat op de 14e plaats in de Nederlandse Top 50 van economische toplocaties. Dat blijkt uit het jaarlijks onderzoek 'Toplocaties' door Elsevier Weekblad en Bureau Louter. 

Twaalf verschillende medicijnen per dag slikt ze. Dennis Maas uit Terneuzen. En regelmatig is een medicijn dat ze gebruikt niet leverbaar. Dat komt door afspraken tussen de zorgverzekeraars en de medicijnfabrikanten. In sommige gevallen duurt het een week voordat haar medicijnen weer beschikbaar zijn. Het is, zo zegt mevrouw Maas, koffiedik kijken waarom haar medicijnen er niet zijn. 

Aan de Oude Zeedijk in 's-Heer Hendrikskinderen is vandaag een monument onthuld ter nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog. Precies 74 jaar geleden stortte in de buurt van die dijk een Amerikaans gevechtsvliegtuig neer met daarin tien bemanningsleden. 

De Zuidwellebrug in Zierikzee is zwaar beschadigd. Bij een inspectie bleek de brug uit 1783 ernstige scheuren te hebben. Vermoedelijk komt het door vocht en zwaar vrachtverkeer dat over de brug rijdt. De gemeente sluit de brug morgenochtend af voor verkeer, zodat het rijksmonument niet verder beschadigd kan raken. 

De hittegolf in Zeeland eindigt met flinke knallen: een koudefront met onweersbuien trekt over de provincie en dat lijkt het einde van de hittegolf in te luiden. De uiterst warme week leverde ook mooie plaatjes op, zoals een oplichtende zee door zeevonk.

De politie denkt met de aanhouding van zes jongeren uit Zierikzee een reeks inbraken en vernielingen opgelost te hebben. Ze waren bovendien een overval aan het voorbereiden. Ze hadden al een neppistool gekocht.

Door een eenzijdig ongeluk was de A58 bij Rilland richting Bergen op Zoom vanmiddag urenlang afgesloten. Twee inzittenden - de bestuurder en een passagier - raakten gewond. Door het ongeluk ontstond een flinke file, van zo'n negentien kilometer.

Vlissingse agenten hebben vanmorgen een man aangehouden in een woning aan de Jozef Israëlslaan. De politie kwam hem op het spoor na een tip. In de woning vond de politie, naast meer dan de toegestane hoeveelheid cocaïne en hasj, een aanzienlijk geldbedrag. De man is voor verder onderzoek en verhoor naar politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht.

Voor de een wordt een droom werkelijkheid met een eigen bedrijfje voor de ander helaas niet. Dit geldt ook voor de Zeeuwen Eric Ordinot en Pieter van Wendel de Joode. Allebei hadden ze een goed idee, alleen lukte het Pieter wel maar Eric niet om er een succesvol bedrijf van te maken

De oude politiebureaus van Tholen en Kapelle zijn vandaag geveild. De bureaus zijn al tijdje dicht en de politie wilde er vanaf. In totaal veilt de politie 29 voormalige politiebureaus. 

Zeeuwse apothekers maken zich zorgen over het groeiende tekort aan medicijnen. Vorig jaar waren 710 medicijnen voor een korte of langere periode niet beschikbaar. Dit jaar ligt dat aantal tot nu toe al op 873, dat blijkt uit een actueel online overzicht dat wordt bijgehouden door de beroepsorganisatie van apothekers, de KNMP.

Bij een woningoverval in Terneuzen is een bewoner gewond geraakt. Rond middernacht drongen twee gewapende mannen de woning van het slachtoffer binnen aan de Kerkhoflaan.