- advertentie -

Een half jaar na de Nieuwjaarsrellen in de Vlissingse Bloemenbuurt zijn er vier verdachten die zullen worden vervolgd. Dat zegt burgemeester Bas van den Tillaar op basis van informatie van het Openbaar Ministerie. Hij kan zich voorstellen dat mensen dat aantal teleurstellend vinden. 

de stemming

di 06-06-2017, 14:47

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

De hittegolf in Zeeland eindigt met flinke knallen: een koudefront met onweersbuien trekt over de provincie en dat lijkt het einde van de hittegolf in te luiden. De uiterst warme week leverde ook mooie plaatjes op, zoals een oplichtende zee door zeevonk.

De politie denkt met de aanhouding van zes jongeren uit Zierikzee een reeks inbraken en vernielingen opgelost te hebben. Ze waren bovendien een overval aan het voorbereiden. Ze hadden al een neppistool gekocht.

Door een eenzijdig ongeval was de A58 bij Rilland richting Bergen op Zoom vanmiddag enige tijd afgesloten. Twee inzittenden - de bestuurder en een passagier - raakten gewond. De rijstroken zijn inmiddels weer open, de snelheid is verlaagd. Door het ongeval ontstond een flinke file van negentien kilometer.

Vlissingse agenten hebben vanmorgen een man aangehouden in een woning aan de Jozef Israëlslaan. De politie kwam hem op het spoor na een tip. In de woning vond de politie, naast meer dan de toegestane hoeveelheid cocaïne en hasj, een aanzienlijk geldbedrag. De man is voor verder onderzoek en verhoor naar politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht.

Voor de een wordt een droom werkelijkheid met een eigen bedrijfje voor de ander helaas niet. Dit geldt ook voor de Zeeuwen Eric Ordinot en Pieter van Wendel de Joode. Allebei hadden ze een goed idee, alleen lukte het Pieter wel maar Eric niet om er een succesvol bedrijf van te maken

De oude politiebureaus van Tholen en Kapelle zijn vandaag geveild. De bureaus zijn al tijdje dicht en de politie wilde er vanaf. In totaal veilt de politie 29 voormalige politiebureaus. 

Zeeuwse apothekers maken zich zorgen over het groeiende tekort aan medicijnen. Vorig jaar waren 710 medicijnen voor een korte of langere periode niet beschikbaar. Dit jaar ligt dat aantal tot nu toe al op 873, dat blijkt uit een actueel online overzicht dat wordt bijgehouden door de beroepsorganisatie van apothekers, de KNMP.

Bij een woningoverval in Terneuzen is een bewoner gewond geraakt. Rond middernacht drongen twee gewapende mannen de woning van het slachtoffer binnen aan de Kerkhoflaan. 

De Brabants Zeeuwse werkgeversvereniging en de Maatschappij voor Handel en Nijverheid wil in samenwerking met gemeentes en provincie hoogopgeleide jongeren overhalen te verhuizen naar Zeeland. Ze willen dit doen door gezamenlijk traineeships aan te bieden, waarbij jongeren een baan aangeboden krijgen en een dag in de week trainingen volgen. 

In de Zuidwellebrug in Zierikzee zijn scheuren ontdekt. De gemeente vermoedt dat die zijn ontstaan door het zware verkeer. Vanmorgen voert de gemeente verder onderzoek uit. Tijdens dat onderzoek is de brug afgesloten. 

In heel Zeeland was er sprake van een tropische nacht. Van zo'n nacht wordt gesproken als het 's nachts niet verder afkoelt dan 20 graden.

De leerlingen van de nieuwe opleiding 'Verkoopmedewerker vis' van SVO in Goes hebben hun eerste jaar bijna achter de rug. Voor de 19-jarige Richard Schot uit Tholen is de mbo-opleiding ideaal om zoveel mogelijk te leren over zijn passie: vis.

Goedemorgen! Het is donderdag 22 juni. Dit is het nieuws in Zeeland.

Een zeiler bij Vlissingen had gisteravond dubbel pech. Vlak voor de boulevard viel de motor van zijn boot uit, en toen hij via zijn marifoon de hulpdiensten wilde oproepen, bleek die ook kapot te zijn.