- advertentie -

Een half jaar na de Nieuwjaarsrellen in de Vlissingse Bloemenbuurt zijn er vier verdachten die zullen worden vervolgd. Dat zegt burgemeester Bas van den Tillaar op basis van informatie van het Openbaar Ministerie. Hij kan zich voorstellen dat mensen dat aantal teleurstellend vinden. 

de stemming

di 06-06-2017, 14:47

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

De schoolzwemteams van drie Zeeuws-Vlaamse basisscholen zijn naast het podium geëindigd tijdens de Nederlandse kampioenschappen in Alblasserdam. Sint Bavo uit Oostburg werd zesde, de Irisschool uit Terneuzen zestiende en de 21-ste plek was voor Inghelosenberghe uit Sint-Jansteen.

Een man van 28 jaar uit Vlissingen is gewond geraakt toen hij in Beverwijk van een balkon was gesprongen om aan de politie te ontkomen. Hij had eerder die nacht een 41-jarige Beverwijker mishandeld.

Er waren al een Jo de Roo-fietsroute en een Jo de Roo-toertocht en sinds vandaag is er ook een dijk naar de oud-wielrenner uit Biezelinge vernoemd. De Roo schreef in de jaren 60 verschillende wielerrondes en klassiekers op zijn naam. Volgende week wordt hij 80 jaar oud en dus was het nu tijd om een dijk naar hem te vernoemen. 

Aan de grote protestactie in Duitsland, Nederland en België tegen de kerncentrales in Tihange en Doel doen ook Zeeuwen mee. Vanmorgen zijn in Middelburg vijftien Zeeuwen op de bus gestapt richting Limburg. Zij vormen, samen met 30.000 anderen, vanmiddag een menselijke aaneengesloten ketting van Aachen, via Maastricht, Luik naar Tihange. 

Een 30-jarige automobilist uit 's-Gravenpolder is aangehouden nadat hij in Kapelle onder invloed van alcohol na een ruzie was ingereden op een groep mensen op een terras. Er raakte niemand gewond.

De hulpdiensten zijn vanochtend massaal uitgerukt omdat op de Schotsmanweg bij Kamperland een auto in de sloot zou zijn gereden. Het ongeluk gebeurde rond 06.40 uur. Bij het oprijden van de Schotmanweg gleed de auto in de sloot.

Wat moet je doen als je ineens moet remmen op een natte snelweg? En waar moet je kijken als je de auto voor je probeert te ontwijken. Dat en meer leerden 36 jonge automobilisten vandaag op een rijvaardigheidstraining in Goes.

Leden van de KNRM en de Nederlandse Onderwatersport Bond oefenden vandaag  in het redden van duikers. Het was een grote oefening, waar zestig mensen aan meededen. De clubs willen met dit soort oefeningen de veiligheid op het water vergroten. 

Een wielrenner is vanmiddag zwaargewond geraakt nadat hij op de Westelijke Parallelweg bij Krabbendijke was gevallen. De 72-jarige man uit Krabbendijke is in kritieke toestand met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

In de Catharinakerk in Hengstdijk wordt dit weekeind de grootste boekenbeurs van oost-Zeeuws-Vlaanderen gehouden. Er liggen zo'n tienduizend exemplaren. De opbrengst is voor het onderhoud van de kerk.

Pianist, blazer, componist en arrangeur Martin Fondse krijgt dit jaar de Buma Boy Edgar Prijs, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek. Fondse is opgegroeid op Tholen.

Een 24-jarige man uit Middelburg is zaterdagochtend vroeg aangehouden omdat hij een ongeluk had veroorzaakt. De man had te veel gedronken. Bij het ongeluk werd zijn bijrijder uit de auto geslingerd.

Twee mannen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden omdat ze met een gestolen mini-shovel rondreden. De mannen liepen tegen de lamp bij een verkeerscontrole langs de A58 bij Krabbendijke.

Voor de derde keer deze maand voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit aan de A58. Automobilisten moeten rekening houden met vertraging en een omleiding.