- advertentie -

OOST-SOUBURG - Aan De Kust van BLØF staat op nummer 1 in de Zeeuwse Top 40 van 2017. Vorig jaar wist de band de koppositie weer te veroveren na deze positie drie jaar te hebben afgestaan aan Racoon met Oceaan. De lijst met de veertig beste nummers van Zeeuwse bodem werd vandaag voor de elfde keer uitgezonden bij Omroep Zeeland.

de stemming

wo 24-05-2017, 14:21

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

CLINGE - In de 's Gravenstraat in Clinge heeft de politie woensdagochtend twee exclusieve BMW's in beslag genomen. De wagens stonden op het erf van een verdachte in een grote hennepkweekzaak.

SCHOONDIJKE - De gemeenteraad van Sluis heeft gisteravond ingestemd met de sluiting van twee basisscholen in de gemeente. Het gaat om de Prinses Irene school in Schoondijke en Vorsteman van Oyen in Aardenburg.

OOST-SOUBURG - Bij een grootschalige controle op vier plaatsen op Walcheren zijn woensdag 48 boetes uitgeschreven. Dat was voor uiteenlopende vergrijpen van rijden onder invloed tot technische mankementen aan auto's en brommers.

OOST-SOUBURG - Omroep Zeeland zond vandaag de elfde editie van de Zeeuwse Top 40 uit. Dit jaar hebben ruim 7.000 mensen gestemd. De lijst werd uitgezonden van 08.00 tot 13.00 uur op de radio. 

AARDENBURG - In Aardenburg komt een nieuw archeologisch museum. De gemeenteraad stemde vanavond met vijftien stemmen voor het plan om het museum te verbinden met de Sint Baafskerk. Drie raadsleden stemden tegen.

AARDENBURG - Nog steeds is er in Aardenburg spijt over de gemiste tonnen van de Bankgiroloterij. Dat zeggen betrokkenen, nu de gemeenteraad van Sluis woensdagavond beslist over een nieuw plan voor het Archeologisch Museum. De Bankgiroloterij en de provincie wilden samen 3,5 ton schenken, maar trokken de subsidie later weer terug.

TERNEUZEN - In de zomermaanden staat er een tijdelijk strandpaviljoen op de boulevard van Terneuzen. De strandtent Foodjutters opent morgen officieel haar deuren, maar vanmiddag was de kok al aan het proefdraaien. Nieuwsgierige gasten konden alvast een hapje proeven. 

OOST-SOUBURG - Stockholm kleurt in aanloop naar de Europa League finale van vanavond rood. Fans van Ajax en Manchester komen bij elkaar in de Zweedse hoofdstad.

WOLPHAARTSDIJK - Een vuilniswagen van de gemeente Goes is bij Wolphaartsdijk van de weg geraakt en gekanteld. Het ongeluk gebeurde even na 14.00 uur. 

ANTWERPEN - Ziekenhuis ZorgSaam wil de komende jaren honderden medewerkers uit Vlaanderen aannemen. Het ziekenhuis wil meer gaan samenwerken met opleidingen over de grens en meer stageplaatsen aanbieden. Maar zien Vlaamse studenten Zeeuws-Vlaanderen eigenlijk wel zitten?

TERNEUZEN - De woningbrand in Terneuzen maandagavond, is ontstaan door een mobiele telefoon. Het apparaat begon plotseling te roken toen een jongen in huis erop speelde, schrijft de politie op Facebook.

SLUIS - De gemeenteraad van Sluis moet na jaren steggelen woensdagavond de knoop doorhakken over een nieuw archeologisch museum in Aardenburg. Een eerder plan om te verhuizen naar het leegstaande gemeentehuis van Aardenburg mislukte enkele jaren geleden. Nu ligt er een plan om het museum te verbinden met de Sint Baafskerk.  

OOST-SOUBURG - Wegens de aanhoudende droogte heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) code oranje afgekondigd.  De kans op natuurbranden is door de droogte groter dan normaal en een brand kan zich sneller uitbreiden, aldus de VRZ. 

OOST-SOUBURG - 22 mensen willen graag burgemeester van de gemeente Sluis worden. Het gaat om zes vrouwen en zestien mannen tussen de 36 en 64 jaar.