- advertentie -

Nieuws over Bevelanden

Goes staat op de 14e plaats in de Nederlandse Top 50 van economische toplocaties. Dat blijkt uit het jaarlijks onderzoek 'Toplocaties' door Elsevier Weekblad en Bureau Louter. 

Joannathan Duinkerke is in Amersfoort Nederlands kampioen op de weg (ID-cycling) geworden. De wielrijder uit Goes passeerde na ruim 30 kilometer als eerste de eindstreep en bleef Davey Mertens uit Oudenbosch en Walter Pollet uit Hulst voor.

POZNAN - Pararoeier Corne de Koning uit Goes heeft samen met zijn partner Annika van der Meer een nieuw wereldrecord gevaren bij de wereldbeker in het Poolse Poznan. Na het eerdere roeisucces in het Italiaanse Varese sloeg het duo zaterdag opnieuw toe. In de finale waren zij sterker dan de teams uit Groot-Brittannië en Oekraïne.  

Julius Bliek speelt volgend seizoen voor FC Dordrecht. De club van trainer Gérard de Nooijer geeft de verdediger van Kloetinge een contract op amateurbasis. Bliek (23) speelde sinds de zomer van 2014 voor de Bevelandse club.

De drugsvondst in de haven van Vlissingen van afgelopen maandag blijkt te gaan om tientallen kilo's cocaïne. In de nacht voor de vondst heeft de politie een 21-jarige man uit Rotterdam aangehouden, omdat hij bij de container vol drugs in de buurt was en zich niet kon legitimeren.

Leden van vakbonden FNV en CNV met een arbeidsbeperking hebben dinsdagmiddag in Goes actie gevoerd bij het congres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) in de Zeelandhallen. Ze wilden hiermee aandacht vragen voor goede collectieve arbeidsvoorwaarden voor mensen die vallen onder de Participatiewet.

Na een Japanse drumshow heeft burgemeester René Verhulst van Goes dinsdag het tweedaagse congres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) in de Zeelandhallen geopend. 2500 ambtenaren en bestuurders uit heel Nederland zijn in Zeeland neergestreken om zich te verdiepen in wat Zeeland te bieden heeft.

Sportpub Goes is kampioen geworden in de Eredivisie pool. Het is voor het eerst dat een Zeeuwse club de titel op het hoogste niveau van Nederland weet te winnen.

Antwan Tolhoek is in het algemene klassement van de Franse World Tour-wedstrijd Critérium du Dauphiné op een 49e plaats geëindigd. Met dit resultaat was wielrenner uit Yerseke de vierde Nederlander in het klassement. 

Een automobilist is zondagmorgen op de A58 in de buurt van Rilland bekeurd voor te hard rijden. De videosurveillancewagen van de politie klokte de bestuurder met een gemiddelde van 180 kilometer per uur.