- advertentie -

Nieuws over Walcheren

VLISSINGEN - Geen kwaad woord over de Schelde. Volgens Vlissinger en theatermaker Rens Schot kan zijn voorstelling Het Verweer bij sommige van zijn stadsgenoten best eens verkeerd vallen. Hij maakte een theatermonoloog over de rol van de directie van de scheepswerf De Schelde. De werf bleef de heel oorlog in bedrijf door opdrachten aan te nemen van de Duitse bezetter.

GRIJPSKERKE - Nog enkele hekken worden geplaatst en de feesttenten worden in orde gemaakt. Het zijn de laatste voorbereidingen die getroffen worden voor muziekfestival Hrieps in Grijpskerke. Morgen vindt de 23e editie van het rock- en dialectfestival plaats.

VLISSINGEN - Het ZRTI in Vlissingen neemt maandag een van de nieuwe bestralingsapparaten in gebruik. Met het nieuwe apparaat kunnen kankerpatiënten sneller en beter worden behandeld.

VLISSINGEN - De voormalig directeur van scheepswerf De Schelde, Hendrik Wouter van Tijen, spreekt. Het lijkt een biecht, maar ook een pleidooi voor de nuance.  De Vlissingse scheepswerf werkte in '40-'45 samen met de Duitsers. Dat maakt van hem een collaborateur. Maar hij hield daarmee 3000 arbeiders aan het werk, die anders wellicht naar werkkampen in Duitsland zouden zijn gestuurd. Maakt dat zijn rol in de oorlog goed? Het antwoord ligt misschien wel in het theaterstuk Het Verweer.

VLISSINGEN - Coenraedt van Meerenburgh uit Vlissingen heeft alle 154 sonnetten van William Shakespeare omgezet naar een Nederlandstalig Ollekebolleke. Die versvorm is meer dan de helft zo klein en behoort tot het genre 'light verse'. Dat stuit misschien op praktische en andere bezwaren, maar Coenraedt maakt zich daar geen zorgen om.

OOST-SOUBURG - Martin van den Broeke uit Grijpskerke heeft de Cultuurfondsprijs van de Heemkundige Kring Walcheren gekregen. Deze prijs wordt eens in de drie jaar uitgereikt. Van den Broeke werd geroemd om zijn onderzoek naar Walcherse buitenplaatsen. Daar schreef hij het boek 'Het Pryeel van Zeeland' over. 

VLISSINGEN - De tegels van het Bellamypark in Vlissingen stonden vanmiddag vol met de meest uiteenlopende figuren. Hier vond namelijk het Zeeuws Kampioenschap Stoepkrijten plaats. Drie vrienden hebben het evenement georganiseerd uit protest tegen het stoepkrijtverbod.

OOST-SOUBURG -  Bewoners van de Spoorstraat in Arnemuiden zijn dinsdagnacht opgeschrikt door een automobilist die een spoor van vernielingen achterliet. Een onbekende bestuurder reed vuilnisbakken omver en kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. De automobilist nam vervolgens de benen.  

VLISSINGEN - Een volle Baskensburg, de fanatieke aanhang die de clubnaam scandeert en de ene na de andere mooie actie op de vloer. Een avondje Groene Ster in een notendop. Deze week bestaat de Vlissingse zaalvoetbalvereniging tien jaar.

VLISSINGEN - Een volle Baskensburg, de fanatieke aanhang die de clubnaam scandeert en de ene na de andere mooie actie op de vloer. Een avondje Groene Ster in een notendop. Deze week bestaat de Vlissingse zaalvoetbalvereniging tien jaar.