- advertentie -

Nieuws over Walcheren

Een man van 28 jaar uit Vlissingen is gewond geraakt toen hij in Beverwijk van een balkon was gesprongen om aan de politie te ontkomen. Hij had eerder die nacht een 41-jarige Beverwijker mishandeld.

Een 24-jarige man uit Middelburg is zaterdagochtend vroeg aangehouden omdat hij een ongeluk had veroorzaakt. De man had te veel gedronken. Bij het ongeluk werd zijn bijrijder uit de auto geslingerd.

Het is misschien wel de langst openstaande vacature van Nederland. Maar nu wordt ze vervuld. Na 95 jaar krijgt de Gereformeerde Gemeente Westkapelle een predikant. Dat meldt de kerkelijke redactie van Trouw.

De politie heeft vandaag een drugslab opgerold in Grijpskerke. Het lab was nog in aanbouw en werd ingericht voor het vervaardigen van synthetische drugs. Drie mannen van 26, 33 en 44 jaar uit Goes zijn opgepakt voor betrokkenheid bij het drugslab. 

Een fietser is aan het einde van de middag in Middelburg aangereden door een lijnbus. De 15-jarige inwoner van Middelburg fietste over de rotonde op de kruising van de Laan der Verenigde Naties met de Walcherseweg toen hij door de bus werd geraakt. Hij had op die plek voorrang. 

Zo'n 230 leerlingen van Vlissingse basisscholen bouwden vrijdag op het Vlissingse Nollestrand zandkastelen. Niet zomaar voor hun plezier, de bouwwerken moeten namelijk tegen de golven van de Westerschelde kunnen. De groep die het sterkste kasteel maakte, mocht zich winnaar van de 'Battle of the beach' noemen.

Binnen nu en tien jaar moeten Middelburg en de roos in één adem genoemd worden. Dat is de wens van stichting Middelburg Rozenstad. De roos staat symbool voor samenhang tussen de wijken van de stad, een kleurrijk imago en het zou ook nog meer toeristen naar Middelburg moeten lokken.

Mensen die naar het strand gaan in de Gemeente Veere, kunnen voortaan via een app waarschuwingen krijgen op hun telefoon. Stichting Strandexploitatie Veere heeft een app gelanceerd waarmee gebruikers informatie kunnen krijgen over de stranden.

Er komt een onderzoek naar de mogelijkheden om toch te bouwen in het Nollebos en het park Westduin in Vlissingen. Een meerderheid van de gemeenteraad van Vlissingen is daar donderdagavond mee akkoord gegaan. Met vijftien stemmen voor en tien tegen.

Verschillende mensen hebben in Middelburg de politie gebeld vanwege een kunstwerk. Mensen waren bezorgd dat het om een gestolen auto ging of zelfs dat het voertuig te maken had met een mogelijke terroristische aanslag.