- advertentie -

Nieuws over Zeeland Algemeen

VLISSINGEN- CSW-locatie Bestevaêr in Vlissingen telt het laagste percentage rokers onder de Zeeuwse vmbo-scholen. Dat blijkt uit cijfers van de Jeugdmonitor Zeeland. En dat komt vooral doordat Bestevaêr een rookvrij schoolplein heeft, zo denken ze daar. 

MIDDELBURG - Kabelmaatschappij DELTA wijzigt het standaard televisie-aanbod fors. Onder meer Discovery en Eurosport worden geschrapt, FOX Sports 1 en Spike worden toegevoegd.

MIDDELBURG - Op het vmbo wordt veel meer gerookt dan op havo- en vwo-scholen. Dat blijkt uit de Jeugdmonitor Zeeland, een enquête onder derdeklassers. Op de vmbo-afdeling van de Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee rookt de helft. De school is daarmee koploper. Het Calvijn College staat met drie vmbo-vestigingen in de top acht.

WOUW - Treinreizigers die Zeeland in of uit willen reizen hebben nog de rest van dag last van vertraging door een ongeluk bij Wouw. Daar is vrijdagochtend om iets voor 7.00 uur een passagierstrein ontspoord na een aanrijding met een dieplader.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is vrijdag 28 april. Dit is het nieuws in Zeeland.

OOST-SOUBURG - In Zeeland werd donderdag Koningsdag gevierd. De provincie kleurde oranje. Door heel de provincie waren er activiteiten en evenementen met een oranje tintje. Van abseilen van een torenkerk tot de traditionele rommelmarkt, voor iedereen was er wat te doen. 

OOST-SOUBURG - Goedemorgen. Het is donderdag 27 april 2017: Koningsdag in Zeeland! 

VLISSINGEN - Hoek heeft woensdagavond ten koste van VC Vlissingen (0-1) de finale van de districtsbeker bereikt. Na een gelijkopgaande wedstrijd wist de Zeeuws-Vlaamse club aan het langste eind te trekken door een doelpunt van Giovanni Siereveld.

VLISSINGEN - Hoek heeft woensdagavond ten koste van VC Vlissingen (0-1) de finale van de districtsbeker bereikt. Na een gelijkopgaande wedstrijd wist de Zeeuws-Vlaamse club aan het langste eind te trekken door een doelpunt van Giovanni Siereveld.

OOST-SOUBURG - De asielzoekerscentra in Goes en Middelburg blijven open. Dat heeft het Centraal Orgaan opvang asielzoekers bekendgemaakt. Omdat het aantal asielzoekers fors is afgenomen sluit het COA overal in het land asielzoekerscentra.