- advertentie -

Nieuws over zuid-beveland

GOES - Het was twintig jaar geleden dat de Veste Verlicht voor het laatst plaatsvond. Vanwege het Azië-jaar van Goes gebeurt dat in Aziatische sferen.

WILHELMINADORP - Kiek Zeeland is de naam van een nieuwe reisgids over Zeeland. Het boek is dinsdagmiddag gepresenteerd bij het Zeeuws Landschap in Wilhelminadorp. Volgens de schrijfster is het een reisgids 'voor wie zich even Zeeuw wil voelen'.

GOES - Olivier Boeder uit Kruiningen strijdt vanaf woensdag samen met elf andere vmbo-studenten tijdens het NK metselen in Goes om de Zilveren Troffel, de prijs voor de beste metselaar. De studenten werken in koppels samen om in drie dagen tijd een bankje te metselen.

GOES - Omwonenden van het spoor in Goes hebben spandoeken opgehangen. Ze zijn boos omdat de gemeente in hun ogen de beloftes niet nakomt met de verplaatsing van de wissel.

LEERDAM - In de eerste klasse C heeft Kloetinge in de uitwedstrijd tegen laagvlieger LRC twee punten laten liggen. De formatie van trainer Arie van der Zouwen kwam in Leerdam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel: 0-0. 

GOES - Gregory Sedoc is op zaterdag 25 maart te gast bij atletiekvereniging AV'56 in Goes. De voormalig hordeloper zal in de ochtenduren een clinic verzorgen bij de club.

KRUININGEN - De gemeenteraad van Reimerswaal sprak dinsdagavond over de plannen voor de bouw van een grote Gereformeerde kerk in Yerseke. In een overvolle raadszaal lieten alle partijen hun licht nog eens schijnen over de plannen. Met name Leefbaar Reimerswaal en de PvdA hadden bezwaren tegen de komst van de kerk aan de Steeweg vanwege de te verwachten verkeersoverlast.

GOES - Ira von Harras wordt de nieuwe directeur van de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf). Ze neemt de plek over van Marc Argeloo die door zijn ziekte de funtie niet kan uitoefenen. Von Harras gaat per 1 mei aan de slag.

GOES - De politie onderzoekt de brand die maandagmiddag woedde in een flatgebouw aan de Appelstraat in Goes. Over de oorzaak zijn er volgens de politie nog veel vragen. 

KLOETINGE - De afdeling verslavingszorg van Emergis in Kloetinge is weer vrij van het norovirus. Het virus werd op 23 februari op de afdeling aangetroffen. De afgelopen week zijn er geen nieuwe gevallen bij gekomen.