- advertentie -

Nieuws over zuid-beveland

Aan de Oude Zeedijk in 's-Heer Hendrikskinderen is vandaag een monument onthuld ter nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog. Precies 74 jaar geleden stortte in de buurt van die dijk een Amerikaans gevechtsvliegtuig neer met daarin tien bemanningsleden. 

FC Twente heeft het contract van de uit Lewedorp afkomstige voetballer Ruben de Jager toch verlengd. Opvallend want De Jager zit momenteel in de lappenmand doordat hij zijn voorste kruisband afscheurde. Vandaag is de spits geopereerd. Hij is nog negen maanden uit de roulatie.

Rallycoureur Adwin Hoondert uit Hoedekenskerke zegt de Dakar Rally vaarwel. Hoondert ziet geen toekomst meer voor de grootste en zwaarste rally van de wereld. Hij heeft een nieuwe truck gekocht en andere doelen gesteld.

Het begon met twee emblemen uit de Tweede Wereldoorlog en het eindigt met het plaatsen van een gedenksteen op 22 juni. Menno Polderman uit Heinkenszand raakte gefascineerd door een bijzonder oorlogsverhaal en de door ongeluk geplaagde vlucht van een Amerikaanse bommenwerper laat hem al jarenlang niet meer los.

Atleet Bruno Clerbout uit Brussel heeft vanmiddag in Goes de Zeeuwse versie van de Tien van Nederland gewonnen. Clerbout bleef in de wedstrijd over tien kilometer Ronnie Overgaauw voor. In twaalf steden in Nederland werd tegelijkertijd voor het goede doel gelopen.

Een 22-jarige Belg uit Hallezoersel is zaterdagochtend aangehouden in Wilhelminadorp. De man werd aan de kant gezet met zijn auto door surveillerende agenten. Uit een blaastest bleek dat de Belg teveel gedronken had. Hij moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. 

Steven Nuytinck mag Nederland later deze maand vertegenwoordigen bij het EK atletiek voor landenteams. De uit Wolphaartsdijk afkomstige atleet komt uit op het onderdeel verspringen. Hij vervangt Ignisious Gaisah, die geblesseerd is afgehaakt.  

De suikerbiet leent zich uitstekend als grondstof voor bio-ethanol. Dat zegt het Zeeuws bedrijf Dutch Sustainable Development (DSD), dat een techniek ontwikkelde waarmee ethanol uit de bieten kan worden gehaald. Een proeflocatie in Lelystad is zo succesvol, dat het bedrijf in Zeeuws-Vlaanderen een grotere fabriek wil bouwen. 

Marco Minnaard uit Wemeldinge gaat debuteren in de Tour de France. De renner van Wanty Groupe Gobert is door zijn ploeg opgenomen in de selectie. Volgens ploegleider Hilaire Van Der Schueren is Minnaard een renner die zich altijd in dienst van het collectief stelt.  

Romeo van Aerde is vertrokken als trainer van SSV'65. De oud-profvoetballer kwam eerder met de club uit Goes overeen om nog een seizoen te blijven, maar daar zien beide partijen nu toch van af.