- advertentie -

Nieuws over zuid-beveland

HEINKENSZAND - Inwoners van de gemeente Borsele kunnen sinds kort een scootmobiel lenen. De scootmobiel is bestemd voor inwoners die er af en toe eentje nodig hebben, maar er niet afhankelijk zijn. 

NISSE - Tom van Dyck is de winnaar van de 21e Meidoornloop. De Belg liep het parcours in 53 minuten exact, bijna twee volle minuten sneller dan eerste achtervolger Remy Vasseur uit Vlissingen. Voor Van Dyck is het zijn eerste overwinning, Vasseur werd in 2014 ook al tweede. De derde plaats was voor Arjo Verhage uit Aagtekerke. Carolien van de Kreeke werd zesde en kwam als eerste vrouw over de finish.

KAPELLE - In de gemeenten Kapelle, Goes, Borsele en Reimerswaal zijn er signalen dat er alcohol wordt geschonken aan jongeren onder de 18 jaar en dat volwassenen na een bezoek aan een vereniging in hun auto stappen met te veel alcohol op. De gemeenten willen daar wat aan gaan doen.

GOES - Hospice Het Clarahofje in Goes heeft maandagavond de deuren geopend voor belangstellenden. Dat gaat voortaan een keer in de maand gebeuren. 

AMSTERDAM - Het was nét een sprookje, volgens Carolien Rottier uit Goes. Zij geniet in een hotel in Amsterdam nog na van vrijdagavond. Toen was ze te gast bij het speciale verjaardagsdiner van koning Willem-Alexander en koningin Máxima in het Paleis op de Dam in Amsterdam. 

GOES - Het was twintig jaar geleden dat de Veste Verlicht voor het laatst plaatsvond. Vanwege het Azië-jaar van Goes gebeurt dat in Aziatische sferen.

WILHELMINADORP - Kiek Zeeland is de naam van een nieuwe reisgids over Zeeland. Het boek is dinsdagmiddag gepresenteerd bij het Zeeuws Landschap in Wilhelminadorp. Volgens de schrijfster is het een reisgids 'voor wie zich even Zeeuw wil voelen'.

GOES - Olivier Boeder uit Kruiningen strijdt vanaf woensdag samen met elf andere vmbo-studenten tijdens het NK metselen in Goes om de Zilveren Troffel, de prijs voor de beste metselaar. De studenten werken in koppels samen om in drie dagen tijd een bankje te metselen.

GOES - Omwonenden van het spoor in Goes hebben spandoeken opgehangen. Ze zijn boos omdat de gemeente in hun ogen de beloftes niet nakomt met de verplaatsing van de wissel.

LEERDAM - In de eerste klasse C heeft Kloetinge in de uitwedstrijd tegen laagvlieger LRC twee punten laten liggen. De formatie van trainer Arie van der Zouwen kwam in Leerdam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel: 0-0.