- advertentie -

ZOUTELANDE - Wielrenster Marianne Vos rijdt mee met mountainbiketocht op 7 oktober tijdens het Kustmarathonweekend. Organisator Lein Lievense is superblij dat de tweevoudig olympisch kampioene en twaalfvoudig wereldkampioene meedoet aan zijn evenement.

di 06-06-2017, 14:47
- advertentie -

Een bus vol fans van wielrenner Marco Minnaard is vanochtend naar Parijs vertrokken. Ze willen hun held morgen in actie zien, bij de finish van de Tour de France.

Tim van den Broeke uit Vlissingen heeft de 38e editie van de stratenloop in Westkapelle gewonnen. Bij de vrouwen was Leonie Ton uit Wissenkerke de snelste.

Saïd Bouzambou is met zijn club Vamos Mataram niet goed begonnen aan de strijd om de Aziatsiche Champions League. In het Vietnamese Ho Chi Minstad ging de Vlissingse zaalvoetballer met 2-1 onderuit tegen All Rayyan Qatar.

Marco Minnaard heeft zich opnieuw laten zien in de Tour de France. De wielrenner uit Wemeldinge finishte als 23e op de Col d'Izoard en zat lange tijd in een grote kopgroep.

Marco Minnaard kondigde op de laatste rustdag aan nog een keer in de aanval te willen gaan in deze Tour de France. Dat deed hij vandaag. In de zwaarste etappe van de Tour de France reed hij een kleine drie uur in de ontsnapping van de dag. Op de Col du Télégraphe werd de renner uit Wemeldinge gelost.

De jongste schaakmeester ooit komt deze zomer naar Zeeland. De 11-jarige Praggnanandhaa uit India opent op 5 augustus het HZ Schaaktoernooi in Vlissingen. Volgens de organisatie hebben al meer dan tweehonderd mensen zich ingeschreven voor de 21e editie van het schaaktoernooi.

Lesley Kerkhove is in de eerste ronde van het tennistoernooi in Boekarest uitgeschakeld. Ze verloor in Roemenië van de als achtste geplaatste Tatjana Maria (29) uit Duitsland in twee sets: 6-1, 6-2.

Lesley Kerkhove heeft zich niet weten te plaatsen voor het WTA-toernooi in Boekarest. De uit Zierikzee afkomstige tennisster verloor in de laatste kwalificatieronde in drie sets van de Bulgaarse Sesil Karatantcheva.

Afgelopen weekend moest verspringer Joeri van der Hooft op het NK Atletiek nog vier concurrenten voor zich dulden, maar ooit wil de atleet uit Oostburg de beste van Nederland zijn.

Rick van Drongelen staat op het verlanglijstje van Feyenoord. Dat zegt technisch directeur Martin van Geel in het Algemeen Dagblad. De verdediger van Sparta Rotterdam zou de defensie van de club uit Rotterdam-Zuid moeten versterken.

Hoek heeft vlak voor de start van de eerste training van het seizoen nog een nieuwe speler weten te strikken. De Zeeuws-Vlaamse hoofdklasser versterkt zich met de Belgische oud-profvoetballer Zinou Chergui.

Hij werd afgelopen weekend Nederlands kampioen: verspringer Steven Nuytinck uit Wolphaartsdijk. De 26-jarige student versloeg in Utrecht onder anderen de oud-wereldkampioen indoor Ignisious Gaisah.

Marianne Vos heeft voor het eerst in haar carrière de BeNe Ladies Tour gewonnen. In de afsluitende rit van en naar het Belgische Zelzate kwam het klassement van Vos niet meer in de problemen en wist ze zelfs nog de slotetappe op haar naam te schrijven.

Bart Nieuwkoop uit Tholen gaat niet mee op trainingskamp in Oostenrijk. De rechtsback van Feyenoord liep zaterdag in de wedstrijd tegen de amateurs van SDC Putten een hamstringblessure op. Daardoor moet hij vier weken geblesseerd toekijken.