- advertentie -

VLISSINGEN - Hoek heeft woensdagavond ten koste van VC Vlissingen (0-1) de finale van de districtsbeker bereikt. Na een gelijkopgaande wedstrijd wist de Zeeuws-Vlaamse club aan het langste eind te trekken door een doelpunt van Giovanni Siereveld.

vr 28-04-2017, 15:11
- advertentie -

VLISSINGEN - Een droomaffiche is het voor Thomas Ragut. De halve finale van het districtsbekertoernooi tussen Vlissingen en Hoek morgenavond. Negen seizoenen speelde hij voor Hoek en hij is nu aan zijn zevende jaar bij Vlissingen bezig. Ragut stopt aan het eind van het seizoen met voetballen, maar tijdens de wedstrijd van morgen neemt hij alvast afscheid.

ZIERIKZEE - John Jansen stopt als handbaltrainer van Delta Sport. De 64-jarige oefenmeester wil om persoonlijke omstandigheden niet verder bij de club uit Zierikzee. 

KWADENDAMME - Lopen voor het goede doel. Dat kon zondag in natuurgebied Zwaakse Weel in Kwadendamme. Voor de zesde keer op rij werd daar de Zwaakse-Weelloop gehouden ten behoeve van kankerpatiënten. Het leverde 2000 euro op.

OOST-SOUBURG - VC Vlissingen heeft in de hoofdklasse goede zaken gedaan door met 2-0 te winnen van Nuenen. In een klasse lager was GOES met 2-4 te sterk voor Marvilde. Zeelandia Middelburg won de subtopper van Rijen en houdt hierdoor zicht op de derde plaats in de tweede klasse. 

VELDHOVEN - GOES heeft in Veldhoven met 2-4 gewonnen van Marvilde. De ploeg van trainer John Karelse wordt ondanks die overwinning definitief tweede in de eindstand in de eerste klasse C, want Baronie uit Breda won ook en is kampioen. 

VLISSINGEN - VC Vlissingen heeft goede zaken gedaan in de Hoofdklasse B. De ploeg van Ruud Pennings was in eigen huis met 2-0 te sterk voor Nuenen. Door deze zege passeert de Walcherse formatie Nuenen op de ranglijst.

STUTTGART (DUI) - Lesley Kerkhove is er niet in geslaagd om het hoofdschema van het WTA-toernooi in Stuttgart te bereiken. In de tweede kwalificatieronde verloor de uit Zierikzee afkomstige tennisster in twee sets van de Amerikaanse Jennifer Brady. Het duel ging tot 5-5 gelijk op, maar daarna won Kerkhove nog maar twee games. 

LUIK - Wielrenner Nick van der Lijke uit Middelburg heeft in de voorjaarsklassieker Luik-Bastenaken-Luik 220 kilometer in de kopgroep gezeten. De renner van Roompot-Nederlandse loterij ontsnapte na zo'n vijftien kilometer met zeven anderen en hield tot twintig kilometer voor de eindstreep stand. 

MIDDELBURG - De tafeltennissers van TTC Middelburg zijn als derde geëindigd in de 2e divisie D van de landelijke competitie. Op de laatste speeldag had de Walcherse formatie nog een waterkansje op het kampioenschap, maar de slotwedstrijd tegen Scylla 3 uit Leiden eindigde in 5-5. Daardoor grepen beide teams naast de titel. 

'S-HEERENHOEK - "Het is vervelend en we hebben het gevoel dat we voor het blok gezet worden door de UCI", zegt Arno Witkam, voorzitter van de EPZ Omloop van Borsele. Bij de wielerwedstrijd voor vrouwen ontbrak zaterdag een groot deel van de wereldtop omdat de Omloop flinke concurrentie had van Luik-Bastenaken-Luik.

KOOG AAN DE ZAAN - Het is de korfballers van TOP Arnemuiden niet gelukt om de eerste punten van het veldseizoen binnen te halen. Uit tegen KZ/Hiltex verloor de ploeg van Arco Goedkoop met 27-18.

'S-HEERENHOEK - De 34e EPZ Omloop van Borsele is zaterdag gewonnen door Riejanne Markus van WM3 Pro Cycling. In de sprint versloeg ze de Poolse Eugenia Bujak. Marianne Vos werd derde door de sprint van het peloton te winnen.

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse amateurclubs hebben vanmiddag goede zaken gedaan. Kloetinge pakte een eenvoudige overwinning op Zuidland. Doordat concurrent WNC punten verspeelde in eigen huis nam het ook de koppositie over in de 1e klasse C. Hoek was thuis te sterk voor naaste belager RVVH en blijft stabiel in de middenmoot meedraaien. Bruse Boys heeft nog een punt nodig om kampioen te worden in de 2e klasse.

MIDDELBURG - De rugbyers van Oemoemenoe hebben met 26-90 van HRC uit Den Haag verloren. Dat is de grootste nederlaag van het seizoen voor de Middelburgers. Doordat Oemoemenoe 4 keer een try scoorde krijgt het wel een bonuspunt. Voor de club is dat het eerste punt ooit dat de Oemoemenoe haalt in de kampioenspoule.