- advertentie -

Tour de France in Zeeland 2015

Tour de France in Zeeland 2015

Jaren werd geprobeerd een etappe van de Tour de France een keer in Zeeland te laten finishen. In 2015 was het zover en werden de Zeeuwse inspanningen beloond. Bekijk op deze pagina alle berichten over de Tour de France en Zeeland.

OOST-SOUBURG - De Tour de France van 2019 start in Brussel, en dat betekent dat Zeeland weer mag hopen op een etappe. Na de Tour van 2015 hebben de initiatiefnemers altijd geroepen dat ze graag nog eens de wielerronde terug naar Zeeland willen halen. 

OOST-SOUBURG - De Tour de France van 2019 start in Brussel, en dat betekent dat Zeeland weer mag hopen op een etappe. Na de Tour van 2015 hebben de initiatiefnemers altijd geroepen dat ze graag nog eens de wielerronde terug naar Zeeland willen halen.

OOST-SOUBURG - Omroep Zeeland is genomineerd voor NL-Awards in de categorieën 'Eigen Nieuws' en 'Documentaire'. In beide categorieën neemt de Zeeuwse omroep het op tegen twee collega-omroepen.

OOST-SOUBURG - Je bent pas wielrenner als je de Tour de France hebt gereden. Veel oud-renners, vooral degenen die ooit de Tour hebben gereden, zeggen dat altijd. Marco Minnaard (27) uit Wemeldinge krijgt dit jaar de kans om een echte wielrenner te worden. 

OOST-SOUBURG - Wielrenner Marco Minnaard mag zich mogelijk op gaan maken voor zijn eerste Tour de France. De ploeg van de renner uit Wemeldinge, Team Wanty-Groupe Gobert, heeft een wildcard gekregen voor het grootste wielerevenement ter wereld. Of Minnaard zelf mee mag rijden is nog niet bekend. 

MIDDELBURG - Het provinciebestuur gaat geen moeite doen de Ronde van Spanje naar Zeeland te halen.  De Vuelta, zoals de Ronde van Spanje officieel heet - start in 2020 waarschijnlijk in Utrecht.

OOST-SOUBURG - 'Parijs halen' is voor wielrenners een belangrijk doel in de Tour de France. Cees Priem (65) reed vijf keer de Tour, maar reed de wedstrijd niet één keer uit. Wel won hij twee etappes.

NEELTJE JANS - Hebben de Tourbeelden van Zeeland kijkers in het buitenland overgehaald om naar onze provincie te komen?  De mooie plaatjes die wereldwijd de etappe-aankomst van de Tour de France op 5 juli 2015 op Neeltje Jans lieten zien, zouden voor een stroom extra toeristen moeten zorgen op de lange termijn. 

OOST-SOUBURG - Van de elf Zeeuwse deelnemers aan de Tour de France is Frans Pauwels wellicht de grote onbekende. De Zeeuws-Vlaming reed in 1948 en 1949 de Tour de France. Een renner met een bijzonder verhaal.

OOST-SOUBURG - Van de elf Zeeuwse deelnemers aan de Tour de France is Frans Pauwels wellicht de grote onbekende. De Zeeuws-Vlaming reed in 1948 en 1949 de Tour de France. Een renner met een bijzonder verhaal.